Tuesday, November 17, 2009

TITLE : CEMAS~

Wooooo.... Hari ni bangun awal menuju ke akademi memandu nilai dengan semangat yang berbakul-bakul dan perasaan nervous yang menebal, setebal buku organic chem. Banyak giler manusia bertebaran di sana. Aku berjalan dengan muka tak bersalah ke arah kaunter lau berjumpa dengan kakak yang macam chinese-mix. "Buat lesen D ke dik? Ulangan ke first time?" Aku menjawab dengan tenang, "First time," Lalu ku disuruh ke bilik kuliah 4. Wow, sekali lagi aku mengucap panjang. Ramainya orang. Ingatkan aku je yang de test JPJ hari ni (bajet betul). Then aku duduk lalu meninjau2, kot2 nampak le 2-3 wajah yang dikenali. Hm, ramai gak bebudak USIM yang ada skali. Berdebar giler. Aku betul2 takut tak lulus a.k.a fail lalu aku terpaksa repeat after break. Woo, it's gonna be a real pain. I don't wanna repeat. Not only my money will be wasted but my time would also be burnt just to come all the way to AMN.

Gulp, harap-harap aku lulus ah test JPJ nie.... 


Argh, sakit perut. Dah le tak sarap. Minum air pun langh..sung tak. Aku kalau nervous jangan harap nak sentuh paper. Tak larat nak layan sakit perut dek dupdap dupdap. Pahtu akak tu panggil "Nor Jannah? Hm, nama awak takdela..." Haaaaah!!!??! What da heck? "Ye ker cik, saya da daftar. 4 minggu lepas," Akak tu terus mencari. Cari punya cari punya cari, tak jumpa2. Argh, ape ni?? Masalah betul. "Erm, cam ni la dik. Pegi pejabat jumpa Yati cakap nama takde. Nanti dia akan bagi nombor," Urgh, do I have to return? Cuaca dala panas-nas. Sampai berpeluh. Phuh, sabar je la. Lepas dapat nombor 35, aku menuju ke pondok JPJ lalu register. Nervous dawg. Tengok wajah2 pegawai JPJ yang seakan bengis. Woooo~~ Creepy. Aku beratur. Nampak la beberapa calon yang berundur time bukit.OMG! I'm scared. Tapi aku lega dah bila semuanya dah berakhir. Lega.... Tak tau nak cakap apa. AKu lulus kot. Wow, thanks to Allah. It finally ended.

p/s: pada hari yang sama, berlaku accident yang membabitkan foreigner student AMN. memang ngeri, berdarah-darah oh. seram!

Oit, tepi sikit! Aku ngah test JPJ ni woi!

1 comment:

princess_charming1989 said...

tahniah!!!!huhuh

kumenanti dengan debaran..

due test jpj..motor n keretaaaaa
after cuti..

waa.sangat takuttt

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers