Saturday, October 24, 2009

2,3,4 in 1 matters

Wow, it's gonna be a real life! banyak kena deal with. nanti nak exam. seminggu je lagi nak stadi. so nervous. dengan kena jumpa pengetua acacia. pahtu kena test jpj. ya allah.

tadi aku banyak kena komen masa qti. test pra jpj. "awak ni saya tengok keras je bwk keta," cikgu berkata. namanya En Puat Othman. Muka garang betul. aku tersengih2. malu la kena kata gitu. sedey pun ade. keras? hmm, keras pun keras la encik janji saya lulus pra jpj tu ye? dapat la 17/20.

ok tu. hahaha. ye ker? buat 3 penjuru pun seb baik tak naik bonggol. asyik nak langgor tiang je. phuh, malu dow. sabar je lar. aku kena concenrate ngan exam. tak sabar nak balik umah. da ada anak kucing sekor lagi. comel lotey. aku harap akun & rumet akan sama2 lulus jpj. blehlah race kat ganu nati. hahaha. nak bawak kelisa auto la. xmain la iswara manual tu. abah bley la bawak manual. hihihi....

Wednesday, October 21, 2009

somebody save me

what best friend really mean??? Could somebody please tell me clearly what it's all about???!

Sunday, October 18, 2009

what a hectic life..

hum, i'm so busy right now. fouR TESTS are coming!!! Halaqah, Orga, ana wa Ethics. Phuh, an what an avalanche of works. My head is all about study till i'm so tensed and got no much time 4 meself. Jpj test is also approaching. wuuuu~ so many disturbing things ahead. Gotta be resilient and strong 2 face all of this... mama, i wanna go home!!
don't press the red button, you'll die!

Saturday, October 10, 2009

today is the day

sekali lagi aku melangkahkan kakiku ke Akademi Memandu Nilai. woh, panas gila cuaca! hari ni aku dapat keta no. 9. hm, dapat cikgu ustaz.

tak pe, takpe. naik je keta terus je cikgu cakap, "Ha, drive masuk jalan raya terus," Whaaa? Aku tergamam seketika. Ye la, da seminggu aku tinggal steering memanglah nervous. Dala time tu lunch hour, memang banyak la keta ngan lori ngan bas bagai2.

phuh, penat drive hari ni. semacam tak improve je skill memandu aku.

...

Hampeh.

Malu le kat cikgu tu. Then, lepas buat 3 trip masuk jalan raya, aku sambung lam litar plak. masalah betul time buat parking. sabor je ler... Malam ni kena baca Ethics. Mengantuk la bace notes ethics tu. mcm kena dodoi je time baca menda alah tu..

Sunday, October 04, 2009

~sad LOVE poem~


~IT BEARS HAPPINESS AND SADNESS
STILL, IT REMAINS SILENT
YET NO ONE HAS LEARNT
WHAT LIFE IS SAYING...

sometimes like your own,
sometimes like a stranger,
sometimes like tears,
sometimes like laughter,
sometimes like a river,
and sometimes like a thirst is
how it seems...

it is the soft sound of silence,
this life is God's blessing,
no one has touched, nor seen it,
it is the fragrance of experience,
it is a scented wind....

speak with your heart,
listen to your heart,
choose a soul mate from the heart,
the world may say anything,
let go off the world's sayings,
adorning them on your eyelashes,
to foster sparkling dreams......

Live the Life the way you wanna live,
Love the peOple you wanna love,
but the best love cOmes from Allah...

Saturday, October 03, 2009

at last



"Adik belajar kat mana?" Aku menjawab, "USIM," Dia pun bertanya lagi, "Amik course ape?" Aku pun jawab le "Kimia," Dia menggaru dagu. "Hmm, jarang saya tanya budak USIM yang amik course macam awak ni," Hari ni hari yang sangat gumbira. Aku telah melalui pengalaman yang sangat berharga. Well, first time la buat menda ni. Selama buat sikit2 je kat dalam litar. Hari ni dah masuk jalan raya. Best! Laju la sikit pemanduan tu. Suka. Nak kata takut tu tak lah sangat. Biasa-biasa jer. First time nervous lah jugak. Tapi bila pakcik tu dah mula borak-borak ngan aku, bolehlah meredakan sikit rasa berdebar-debar yang tak tahu hujung pangkalnya tu. Rupanya memang betul la apa yang orang cakap. bawak keta ni best. Lagi2 kalau tekan minyak kuat-kuat. Tapi kena sound la pas tue sebab mengada-ngada nak jeopardize diri sendiri ngan orang yg duk sebelah tue bile dah pecut nih. Dah la beginner, memandai la ye nak bawak laju-laju. Wuhu~ 

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers