Sunday, April 11, 2010

Short leave to flora damansara


Phuh, setelah sekian lama sepupu aku ajak pegi umah dia, akhirnya harapan murni ni terlaksana. Berangkatlah seorang aku ke KL sentral di petang sabtu. Hm, ramai dowh. Well, weekend la katakan. Dala tren lambat bak siput. Penat aku berdiri tegak kat situ. Gaya dah macam nak nyanyi national anthem jer. Then, naik la tren. Ramai! So aku pun terus berdiri smpai kajang kot, baru dapat duduk. Lega. 
Sampai Kl sentral jumpa cousin UKM ku. Naik la tren ke tman bahagia. Then, my other cousin pick us up.  Yang tak boleh blah tyme anak sepupu aku tu pandang aku lalu berkata, "Sapa ni Mama?" Biasalah, sebab aku ni kan jarang bertandang ke rumah sepupu ku itu, that's why budak ni taktau. Lalu sepupuku menjawab, "Ni Mak Nor, sama macam Mak Su jugak," Mak Su tu sepupu UKM aku tu lah. Budak kecik tu pun cakap, "Nape tak cantik?" Ngiahhaha, tak cantik? Aku macam kelakar  jer bila dengar ayat budak tu. Bengang pun ada.  Tapi sabar je lah kan. Budak-budak tak boleh dibuat kira sangat. Diorang ni kalau dah nak bagi komen tu, terang-terang je cakap, tak ade nye nak pakai penapis. Budak-budak memang menakutkan coz diorang ni jujur. Terlalu jujur.



Budak terlebih jujur dengan sepupu maknya yang tak berapa nak cantik (-_-').
Lama-lama kamcing lah pulak ngan aku

Kitorang pun terus ke ikano. Urgk... lapao owh. Jalan2, pusing satu kompleks. Penat. Break makan rojax(u know what’s rojak?) Hm, tak habis seperti bese.Entah kenapa, sejak dua menjak ni, seleraku merudum. Makan sedap, tapi tak habis. Lapo tapi xterasa nak makan. Makan pun dua tiga suap, cukup. Then we go roaming the complex. so many people meek that place. At 9 pm, makan steamboat. Fuh la maak, pedas dowh! Berasap telinga. Ada mak long,kak long ,kak teh, bang zairi, bang man, sa, bang ji, ammar , alia dan si kecik damia. kecik2 cili padi. hehehe. Berkumpul ramai2. Seronok. Aku tak makan la ketam atau udang. tapi makan ikan jew. Sedap. Then lewat malam tu, after sampai kat flora damansara, makan burger lak. Isk2, perut buaya betul la. Tak kenyang-kenyang... hehehe.. makan 1/2 saja. Jgn terkejut.Malam itu, dek perut yang kenyang dan badan yang keletihan, aku terus tido sampai pagi. Huhu...


Then pagi ni, aku amik keputusan nak balik sekali ngan KAK SA. Well, takut nak balik sensorang. wuwu~ Mak long ngan kak long cam kecewa aku balik awal sangat. Tu lah, aku lagi sedey. Nak stay lama nanti kerje xabih2. Kelas pulak rabu ni. Kawan2 nanti rindu-rinduan pulak.. hahahah... susah dowh. Aku pun balik la petang Ahad. Terpaksa merempuh lautan manusia dari KTM Taman Bahagia ke KL Central, lalu ke NIlai. Penat. Tapi tak per. Balik tu, KakLong tapaukan nasi tomato. Bleh gak buat dinner kat ADAM tuh, skali ngan bebudak ni... hihihih.. Ada masa aku nak pegi lagi (walaopun tambang nyer mahal la jugak...~)

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers