Wednesday, September 08, 2010

Bila h♥ti dah rungsing

        
   Groomer Stress Test. 
Pernah dengar pasal test ni? Kalau berani, teruskan, kalau tak jangan pulak nak paksa diri tuh.  Tengok imej di atas. Makin laju pergerakan imej yang dilihat, makin bahayalah keadaan anda. Jeng jeng jeng, kenapa agaknya ye? Kanak-kanak dan orang yang matang (yang dapat  mengawal stress) akan melihat imej ini statik saja manakala penjenayah melihat pergerakan yang sangat laju pada gambar ini. Kebolehan anda mengawal stress bergantung kepada kelajuan pergerakan imej yang dilihat. Aku sendiri nampak imej ni bergerak. Agak laju. Itu tandanya..? Faham-faham sendirilah ye.

Hari ni aku nak bercerita tentang kerisauan di hati aku. Balik kampung dah dekat seminggu namun assignment masih belum diselesaikan. Tak termasuk stadi untuk test lagi. Nanti buka lepas cuti, ade test Thermodynamics, Principle Chemical Technology, Research Method and Muamalat. Lagi, kena present Hons. Seminar ngan submit reportnyer skali. Tak cakap lagi pasal research method punye report. Memang, memang tak dinafikan banyak sekali kerja-kerja uni a.k.a uniworkz aku. Tapi, sebab dah ade kat umah ni kan, jadi malas semacam. Malas giler. Asyik mengadap laptop buat kerje tak berpekdah, tengok TV, tidur, and main ngan kucing-kucing.

Sebenarnya, aku target nak siapkan before raye. Raye dah lusa. Hm. Memang budak u ni camni la gayanya. Balik cuti pun bukannya bleh duk senang. Adik aku tu pun asyik mengadap laptop 24-7. Buat assignment tak habis-habis. Sabar je la mak ngan ayah aku nak bayar bil letrik nanti. Laptop dala 3 bijik, PC sebijik. Tak ke bazir letrik. Dah masing-masing da mabuk laptop. Ha, nilah fenomena/wabak yang menyerang muda-mudi zaman skang; wabak teknologi komputer. Dah nama pun internet da dapat access, memang ade je lah yang nak surf. Faceb0ok, MySpace, Google, Yahoo, Blog etc. Err, aku pun tak terkecuali jugak la.
Hehe.. 

Aku akan cuba siapkan kerja aku secepat mungkin. If Allah wills it.

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers