Sunday, October 10, 2010

akhirnya tercapai hasratku


Alhamdulillah... dapat pun  benda yang aku cari selama nie. Semalam, masa gi window shopping kat ICEPS (Konvensyen Keusahawanan Islam) tu, try la jugak tengok-tengok jubah kat situ. Tengok punya tengok, belek punya belek, serba tak kena. Singkat lah, senteng la, ketat la. Ada yang dah berkenan pun alih-alih tengok lebar pulak masalah, tak pun yang lebarnya dah okay, labuh nya pulak tak kena. Yesterday was a very sad day coz I didn't seem to find the thing I've been searching for. Dahla geng-geng lain masing-masing pegang beg plastik polka dotted tu kat tangan and I was the only one who didn't buy anything.Dorang beli selendang, anak selendang, inner. Macam-macam diorang jumpa. Aku je yang tak dapat paper. Wuhu. Mestilah jealous, envious, sedih, marah, geram, bengang (seme ade la). Takpe, takpe. Semalam hari korang. Esok lusa tulat tobeng hari aku plak, uh....urgh (muka berkerut-kerut).

Then, today was the day. Hahaha! Dapat jugak aku rembat sehelai jubah hitam with pink embroidery. Cute and classy. hehe. Harga? Jangan tanya. Tapi kira okay lah coz tupun harga student kan. Kat luar lagi mahal la kot (tapi yang pastinya dompet aku rase kosong semacam jer lepas tu). Mujurlah muat saiz jubah tu ngan aku. Syukur, syukur. Bleh lah aku buat pakai nanti raya haji. Budak-budak ni pun seemed delighted ngan hasil shopping diorang. Balik je lepas shopping tuh, terus je buat fashion show. Masing-masing nak try baju @ tudung yang dibeli. Haha, siyes lawak. Tapi dah nama pun perempuan kan, macam tulah nature-nya. Suka berjangoks, atau dalam bahasa saintifiknya, melawa.

Mula-mula aku pakai, nampak besar gedabak jugak lah. Tapi after some alteration is done, it seemed just nice. Aku pin-kan sikit kat yang terbelah tue ngan brooch, maklumlah ni jubah abaya (eh betul ke ejaan tu? Main hentam je.) Jubah ni style sket, bagi aku lah. Aku ni kan old-fashioned, bak kata seorang sahabat. Tapi aku tak kesah, old-fashioned tak old-fashioned, asal aku bahagia. Har har har (gelak sambil buat muka keji ). aku ni kan classic, atau dalam kata lainnya, vintage. I am a vintage freelancer. Yes, I am. (Whatever).


Jubah yang dimaksudkan


Hiasan manik di bahagian lengan. Love it.
Bersedia nak tengok model jubah kita?
 trang tang tang... (drumroll)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Aaaah, tak payah tengok! 
Aksi gedik + happy gile dapat sarung jubah terpaksa di-delete
atas sebab daripada pihak penganjur. 


2 comments:

♥NadalRaff♥ said...

aik?sejak biler pakai tudung stail tu?
comel...
aboh kate suker tengok gambar tu...hihuhi

♥NadalRaff♥ said...

cantik baju...aboh kate suke tengok
....................................
aik? sejak bile pakai tudung cam tu?
beli aku tek tudung besar wane biru tp bukan stail macam arini tuw....huihui

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers