Friday, December 03, 2010

jalan-jalan

setelah berakhirnya final exam, hosmet-ku membuat rencana cambest pegi jalan-jalan. aku pun join la kan, konon nak bagi reward pada diri sendiri setelah bertungkus-lumus jawab exam. khamis aritu, kitorang pegi ke MAHA, Malaysian Agriculture, Horticulture & Agrotourism International Exhibition. i tell you what, so many people thronged the place. parking pun sesak. kat sana, macam-macam gerai ada. macam macam barang ada. kalau bukan sebab duit cukup-cukup makan je masa tue, mesti aku da beli banyak menda. cuaca pun panas. kalu nak pergi, mesti kena ade payung punyelah, panas menyengat. kawasan tu tersangaaaaatlah luas. tak sempat nak explore semua. kitorang jalan sampai kaki lenguh-lenguh. kaki aku melecet sebab pakai kasut. 


tengoklah deretan kereta kat pintu masuk
maeps ni. banyak skali, seme nak pegi maha



sempat jugak snap some photo of orchids. 
cantik orchid-orchid kat sana


nangka gergasi. besar sangat-sangat. nak beli pun kena pikir dua tiga empat kali. 

ha, lempuk durian pun ade kat maha ni

Lepas kitorang penat berjalan-jalan kat tapak maha tu, kitorang pergi makan steambot pulak untuk dinner. steambot lagi! i love it. kat mana lagi kalu bukan hajah maznah steambot. em em, gooood..

Wajah gembira dapat makan steamboat


miss faradhiya, eh, farahiyah kite

beware y'all, miss ira, the full-time diva is on
 the fab lane of hajah maznah's seafood

sempat mengabadikan kenangan terindah kat putrajaya

coklat comel & sedap, thanks to izah for her treat

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers