Thursday, December 30, 2010

kucing badut a.k.a clown cat

Pernah dengar orang panggil something ngan nama 'badut' ? Kalau orang associate-kan something ngan badut, mestilah ia bersifat kebadut-badutan, iye dak. Mana taknya, badut kan kelakar (bagi aku badut ni creepy, meromang bulu roma den) Hehe, lain orang lain pendapat kan? (tapi clownfish Nemo tu tak kelakar, dia comel je).



ni ke badut yang orang kata kelakar? pergh, bagi aku nightmare ade la. brrr (gigil sambil ketap gigi....)





 Kalu aku, aku nak yang cute ni.


Kali ni, aku nak cerita pasal sekor kucing badut (and the best part is that the kucing badut is kelakar). Dia ni kawan ngan kucing kitorang Bubu dan Goldie.  Hari-hari datang ajak dua ekor ni keluar main lol. I find it very interesting that cats also have quite a network of relationships.
The question is nape panggil dia kucing badut? Kucing ni boleh buat lawak ke? Boleh buat orang terbahak-bahak sambil guling-guling atas lantai ke? Jawapannya ye! Sebab dia memang lawak. Tiap kali dia datang kitorang selalu gelakkan dia. 

This cat suka buat muka kelakar a.k.a badut-ish. Bila kitorang jenguk kat luar tingkap and nampak dia duk syok tengah tunggu Bubu si pujaan hati (yelah Bubu tu betina, si badut ni jantan) kat bawah keta abah, dia pun akan buat muka tergezut and menggelabah sebab tengok tuan rumah dah nampak kelibat si tresspasser (kucing pun tau menggelabah tau).

. Diapun apalagi, larilah. Dah nama pun menceroboh kawasan kucing lain. Kucing aku yang sekor lagi, si Kola tu (maknya si Bubu Goldie) amatlah pantang dengan kucing lain yang ceroboh kawasan dia (rumah kitorang). Asal dengar je bunyi kucing lain atau nampak kucing yang tak sebulu dengan dia, dia mesti nak kejar sampai tak cukup tanah kucing si cerenpoboh penceroboh tu lari, siap buat drift lagi. Hahaha. 






Tada! Nilah kucing badut tu. Warnenya orange macam Goldie tapi cume ekornya yang kontot-kontot (macam pensel kontot). Entah kucing sape entah. Suka sangat jadi guest cat kat sini.






Nah, Goldie si kucheng ekor panjang. Selalu comel dengan aksi lincahnya. Dia ni, kalau dah lapar memang suka sangat gigit kaki orang. Memang nakal owh. Kalau main, mesti nak lari macam kuda bunyi lantai umah aku bergegar dibuatnya (rumah tradisional lantai kayu). 

.
.
.
.
.
.

Sekian kisah kucing kita kali ini. Si vintage freelancer sudah kekeringan idea nak menulis sampai isu kucing je yang jadi isu hangat blognya.

Thanks for reading this!

~Ceritera Kucing Badut~

9 comments:

Na said...

"ini namanya pensil kontot"
pendekar mutsar...haha lol

awww...clown cat, kengkadang selalu wak muka blur

Anisa Hang Tuah said...

comel (:

cat analyst said...

pensel kontot? pesel kenek takde ke? hahaha. kucing badut memang bertambah kebadutannya lau buat muker blurred. haha, sory kucing, suke hati panggil mu badut.

hamzah ian said...

gua geli ngan kucing dow//

Jαnnαhツ said...

to hamzah ian ; nape geli ngan makhluk cute ni? anda ade ailurophobia kah.... kalu ye, mcm kawan sya yang takut ngan kucing.

hiro said...

kiut juge..haha

jelah said...

kucingnyer kiut cm tuan punyer blog....haha

Na said...

hahaha..nampaknya kucing badut dah ramai peminat..lol

Jαnnαhツ said...

aww kucing badut dah meninggal. aww!

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers