Saturday, December 04, 2010

kucing + kucing + kucing = 6 kucing?

rumah aku skang ni da bertambah keahlian binatang peliharaan. da ade 3 ekor anak kucing baru. satu oren dan 2 hitam grayish. nama tak bagi lagi. ma kata nak bagi nama macam watak citer korea. yang oren tu nak letak jeong woo sebab dia jantan. yang hitam tu pulak sepasang, sekor jantan sekor betina. ma propose nak bagi nama yoo rin ngan gong chan. hahaha, aku tergelak jer dengar name2 tu. mana taknya, nak bagi nama kat kucing pakai nama pelakon citer my girl. kihkihkih. lawaknya. adik aku kata "tak payah la ma, buat malu je la." hahha, aku pun tergelak dengar cadangan mak aku tu. haha. haha lagi.

so skang ni, rumah kami da ada 6 ekor lah kesemuanya. fuhyoo, penat la nanti nak jaga anak-anak kumcin yang baru lahir nih.


miow, miow, miow

aku rase cam nak panggil kucing2 ni ngan nama yimong, mugu, ngan momo. yimong tu untuk yang oren. mugu ngan momo yang itam tu. haha, nama adalah rekaan semata-mata. (pss, yimong tu sebenarnya sebutan  terbalik miong.)

nilah ibu kepada anak-anak kucim tadi. comel kan dia posing. 
she always cares to pose like a model. hehe.


  goldie seems normal and hepi like always. he likes to play under the cushion, ripping it off until it tore down. i was quite mad at him coz he always running here and there and making noises. he is so hyperactive and also, a super kawaaaaaaii cat! 


  

bubu is our gentle female cat. she also likes playing with his brother, goldie, but she is tamer and more gentle. she likes to be alone. whenever we cuddle her and stroke her fur, she'll try so hard to get away from us and run away to a quite place, like under the sofa or table.                   


1 comment:

farah che wan said...

miong jd yimong
hahahahaha
suke jer tukor name mu ni......=)

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers