Saturday, February 27, 2010

Kepanasan ini membunuhku

Balik Nilai, panas sangat. Tak terkata. Baru je pas mandi, still rasa panas. Pemanasan global yang sangat panas. Memang panas lah. Betul, tak tipu. Sumpah! Sumpah panas. Aku ni banyak mende nak buat tapi saja melencong jap... hehehehe.... Alamak, panasnyer!

Sunday, February 14, 2010

Ms. Boss

Walaupun cuti ni banyak kerja kena buat, aku tetap rasa bosan. Tak tau nak buat apa. Pagi tadi jer rajin sket amik mood pegi drive Kelisa auto bapak aku. Huh, takde sesape pun atas jalan (yelah, dah nama pun jalan kampung). Aku drive dengan muka kebosanan tahap dewa. Dala sorang pun tak nak temankan aku. Wu~

Sorang2 drive, sampai la kat satu simpang. Ada la sorang penunggang motosikal (yg rupa cam xde lesen) masuk ke simpang yg aku tgh lalu. Terkejut badak aku jadinye. Sesuka hati jer dia 'corner' jalan, macam la jalan tu jalan dia. Apa lagi, tangan aku laju je la bagi honk kat mamat tu. Isk, isk, nasib baik aku tak panik. 




Yelah, tupun bawak lam area 20-30 kmph.Setakat tu pun cam da bleh la nak berlagak. hehe~ Masuk simpang, keluar simpang, pusing kiri, pusing kanan, dah
sampai umah balik.

Hoh, tak mencabar langsung. Nama pun keta auto. Cube pegi bawak kereta manual. Hush, tak sanggup aih. Bawak keta memang ser0n0k. Tapi tak kena cara, NAYA. Bahaya, sengsara jiwa.


Takpelah. Anyway, da duk umah ni, senang hati sket. Dapat hilangkan stress belajar kat USIM. (ceh, macamlah kat Nilai sana banyak sangat stady...) Hahaha. Tipu. Tak tension pun sebenarnya. Banyak main + tidur tak berenti-renti. Aku sebenarnya bimbang ngan tahap kerajinan sem ni. Macam dah ada recession yg amat tinggi. Bahaya ni! Nak salahkan umah sewa macam tak patut. Duk lah mana2 pun, mesti maintain. Malas le nak pikir. Penat la. Hm, aku lau lama2 ni, merapu jela kot. Ch0w, nak layan sp0ngev0b..(ejaan sebenar-Spongebob)




Friday, February 12, 2010

holiday has c0me, but.....

Hmm, life has been pretty hectic with those assignments and homeworks. Seems like my one week CNY holiday won't be that happy-tree-friends type. Hoh, lets see what's waiting to be finished:

-Spectroscopic Lab Report
-Inorganic Lab report
-Spectroscopic test
-Kinetics test
-inorganic test
-Statistics test
-Assignment 2 Mathematica
-Assignment 2 statistics [t0uch uP]

I'm so worried on Kinetics test coz I don't get the point what's it all about(this sure is danger0us and not sweet) Vavavava! I need to slog on this no matter what. Hihi. Easier said than done.

I hope this holiday I can sharpen a.k.a polish my driving skill, if my father does give me permission to drive. Insya-Allah....~

majlis naik rumah

Malam semalam, selepas maghrib, kami berenam berangkat ke rumah Ema dan rakan2 untuk majlis naik rumah diorang. Lepas solat Ishak kitorang pun menjamu selera beramai2. Ada nasi ayam, beleda, kek pisang, kek coklat, bagai2. Yang tak tahan bile mak Ina datang bawak ikan siakap masak masam manis. Perghh, memang power! Semua pakat2 makan. Aku yang dah kenyang pun tetiba jer join skali. Ustazah Kartina pun ada same malam tu sebagai imamah solat sunat. Seronok.






Tengah2 menjamah ikan siakap yang sedap tu, ade lah adegan lawak dek bebudak
ni. Itulah Si Ira, raja lawak maskulinah. HAHAHAHA. Tengok la muka
dia ni. Buat muka ape entah. Malulah kot org ambik gambar.HUHUHU. ira, ira. Kitorang stay lam sejam lebih. Pahtu balik umah sebab nak sambung ONLINE. Tidur dengan kenyang dan hepi ooo..lalala!

 



Tuesday, February 02, 2010

Title: It's Freaking Hot y'all!

Nilai, panasnya dikau. Berpeluh-peluh. Merah padam muka bila kena matahari. Wah! Nak balik lah Terengganu. Panas.... Kampung aku tak sepanas ni, . "Wui, panas giler," Satu dialog yg sangat membingit telinga. Cuaca panas ni aku melihat ramai dah mula naik angin. Serba satu benda pun tak kena. Kenapa ya? Hm, let's see. Cuaca panas memanglah memenatkan. Letih. Aku yang sakit kepala pun mudah jer kena migrain. It's freaking hot BABE! Takpe2. Mari kita sejukkan badan kita dengan menyanyi lagu best ni dgn OKi Setiana Dewi gitu..iyah!


Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

Lagu ni best giler. Silalah nyanyi. hehehe.

Monday, February 01, 2010

Rumah Sewa Desa Anggerik




NILAI, 29 JAN 10; Cuaca yg panas tidak menghalang sekumpulan pelajar perempuan USIM bergambar di hadapan rumah sewa mereka yang berlokasi di PT **** Desa Anggerik. Ahli2 rumah yg terdiri daripada Jannah, Dzilal, Izah, Farah, Ain, Ira dan Thirah masing2 tersenyum mesra sambil ber'posing' ala-ala ratu lebah (whatdekah?)

Supposedly kitorang ada kelas tapi dah batal, sebab tu tak pegi kelas hari ni, tapi kitorang tetap nak ke kampus USIM sempena Pameran Keusahawanan Islam anjuran FST yg berakhir pada hari tu jugak.


ada elemen musim luruh di situ~

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers