Monday, May 10, 2010

Pisang gergasi


I wanna eat Banana na na na na~

Pisang gergasi ini dijumpai ketika aku bersiar-siar di bandar kuala terengganu. saiznya yang besar mendorongku untuk membawanya pulang lalu dijadikan bantal pelokku... besar saiznye, mahallah harganye. sah-sah tawar-menawar tak diterima. walaupun pada mulanya aku teragak-agak untuk membawanya pulang, namun memandangkan pisang itu lah yang terakhir di toko itu (lakulah tu kot, iye dok), aku bertekad membelinye dengan harga yang "oomph, wallah!". Hahaha, at last dapat jugak sebiji ye? Asal2 nak hadiahkan diri sendiri teddy bear, tapi melihatkan imej aku yang ala2 tomboy ni cam xseswai lak ngan bear yg cute mute tue. Macam tak kena lak ye (banyak ye nyer). Bila aku bawak balik, baru sedar bantal ni besar owh. tergezut badak la jugak. well, orang besar, bantal pun besaw la. Hehe~ yeah, pe yg pasti ni aku punyer..... jangan sesekali berani dekat...ngk!

Sunday, May 09, 2010

Kelahiran baru





Bubu dan Goldy.

Anak-anak kucing yang comel.

Baru lahir.
Wah, cepat betul rasenyer dorang ni lahir.

Rase cam smalam je bapak dorang
anta mak dorang(si kelabu)
balik umah after dating.

Semalam besday dorang.
Genap sebulan.

Bubu lahir dulu.
warna kelabu.

sama cam mak nyer.


goldy, oren keemasan.

sama cam ayahnya.
tapi ayahnya entah ke mana

si bubu manja sket.

melekat je ngan mak nye, si kelabu.



si goldy tak reti duduk diam.
nakal sket.
maklumlah, jantan...






ade jer keje si Goldy ni.
lari2, main lompat2, tarik wayar tv, golek2.
Kalu org ganu, panggil
cah ligah lah.
xreti duduk diam.


Goldy sker gigit ngan jilat org.
kadang2 si goldy ni sker kaco bubu.

bila bubu duk elok2, si goldy kacau bubu.

bila si Bubu isap tetek maknye, si Goldy mari tolak kakaknye.
Nakal owh.



then, dorang main cakar2. pelop2. wooh, cute!





p/s: happy mother's day to all moms(Kelabu jugak..)

Friday, May 07, 2010

final exam dah habis, lega..........!


It was a big relief that final exam has finished. And I'm glad that I end it nicely. Thank you God. It feels like being released from the prison. Hehehe. Quite exaggerating. At 12 noon, we went to treat our bellies at the D'Peppers. It was like having a celebration party to give ourselves some kind of rewards after struggling in the exam. Everyone looks so happy and excited. I'm so happy and this is so good. It's good to go home again. Yes.... Tomorow's the day.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers