Monday, February 07, 2011

at last i'm here

Wah, dah sampai pun Nilai! Very tired you know. Waiting for the bus from 12 noon and having the butterflies rumbling inside my tummy to know that the bus was gonna be late. FYI the bus arrived  one and half an hour after that! Memang lambat betul lah bas tuh (sigh). Dahlah aku macam pening-pening lalat macam nak muntah dah rase tyme nunggu tu. Mujur terjumpa vendor yang jual buah mango, boleh jugak aku meringankan rasa loya yang tak tahu hujung pangkalnya tu.

Perjalanan semalam sungguh lama kurasakan. Pejam celik, pejam celik, dah tak pejam-pejam. Mungkin sebab seat aku tu tak boleh nak adjust, so aku tidur dengan badan yang menegak macam tiang. Macam mana nak lena kalau cenggitu kondisinya?

Well, the traffic was so heavy! Jammed yang teruk. Banyak gile kereta, lori, motosikal, bas apatah lagi. Bersusun-susun. Yelah, dah nama pun festive season cam cny ni, memang semua duk pakat balik semula ke bandar. Ada yang belajar, ada yang bekerja.  Fuh, aku memang tak boleh nak tidur. Sampai je kat Genting Sempah, bertambah-tambah sesak jalan raya. Siap ade yang tak sabar tu boleh pulak dia berhenti tepi jalan macam nak gaduh ngan pemandu lain and I was like, what the heck? Chill ah brader, semua orang pun nak cepat. Tak nak ah gaduh-gaduh tengah hutan cam ni. Buat tambah jam jalan je.

Aku pun kembali ke seat aku lepas join bebudak ni skodeng ruckus kat boulevard tuh. Jam di tangan kutenung lama-lama. 7.10 malam? 7.30 malam dan kitorang masih kat Genting Sempah. Adoyai, bila nak sampai KL ni? Resah, gelisah, semua ada. Bas kitorang pun meneruskan perjalannya yang dah macam siput dah jadinya. Lambat...

Dalam pukul 9.30 malam baru sampai kat Hentian Putra. Mujurlah tak ramai sangat orang. Then we boarded the train and arrived at Nilai. Makan-makan dekat restoran ADAM, pukul 12 tgh malam baru sampai umah. Letih tak tau nak cakap apa. 

Tulah dia, sebuah perjalanan kehidupan yang mesti dilalui. 


Sekian, bye!

6 comments:

JoheumSaramWannabe said...

yoshhh!!

lamanya nak sampai...aduii
comey goldie tu...

asip محمد said...

aik?? orang nilai ke? tinggal mana?

Jαnnαhツ said...

bukan orang nilai. menumpang saje. saya anak jati ganu.

asip محمد said...

ni pelajar usim ke?

Jαnnαhツ said...

ye, student usim. nape. muhammad asip ni usimian jugak ke?

asip محمد said...

hampir tepat tapi salah.. haha.. saya orang nilai.. usim dgn rumah tu jarak hanya sekangkang kera je.. tak blaja sana pun.. hahaha

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers