Sunday, July 17, 2011

berdebar jantungku~

"Erm, Dr. Sebelum ni, pernah ada tak orang fail thesis?"

Tersembul sebutir soalan semasa aku menemui Dr Siti, ketua program IChemTech untuk berbual-bual tempoh hari. 

"Erm, tak pernah. Yang pernah tak buat lab tu, ada lah," jawab beliau dalam nada selamba. Tak buat lab? Wujudkah pelajar seperti itu? Pelajar yang tidak melengkapkan labwork thesisnya? Aku yang kebingungan lantas menggaru kepala yang tidak gatal.

"La, ade ke yang tak masuk lab Dr? Thesis ape kebendanya kalau tak masuk lab?" Aku menyoal Dr Siti dan menunggu jawapannya dengan penuh semangat.

"Memang ade yang tak masuk lab. Sedar-sedar dah submit report. Kalau awak nak tau, sv semuanya dapat detect tau awak masuk lab ke tak," Dr menjawab sambil matanya tertumpu ke arah aku. Dr Siti memang macam tu. Kalau sesiapa pun sedang bercakap dengan beliau, beliau akan melihat tepat-tepat ke dalam mata hitam orang tu. Sungguh menyenangkan. Why? Coz it shows how attentive she is in listening to what people are talking about. That's a positive mannerism. 

"SV akan masuk lab dan tanya lab assistant sama ada awak ade masuk lab ke tak. Kalau awak tak masuk, diorang akan tau punyelah!"

Wah, sampai macam tu skali! Bisikku dalam hati. Da macam kene spy la pulak. SV jadi spy. Bhaha. Then Dr Siti yang comey omey pun menyambung, 

"Kadang-kadang, student ni cam tak ade confidence nak buat labwork. Kalau yang jenis tak sabar tu, lagilah kesian. Ade masalah skit je, da rasa macam nak give up. Habis la labwork kalu camtu attitudenya,"

Hm, betul apa yang Dr cakap tu. 100% true! Buat eksperimen memang kena sabar sebab banyak makan masa dan tenaga. But seriously, I'm scared! Takut sebab aku pun baru je nak start buat lab nih. Takut sebab macam tak ade confidence.  Wawawaa... encik Confidence, cepatlah datang!

Salah satu usaha (jadi director seminar) untuk mendapatkan Encik Confidence yang sampai hari ni tak kunjung tiba. Wuhu~


4 comments:

Anonymous said...

Jap lagi sy datang, on the way.

-Encik Confidence-

=p

Jαnnαhツ said...

er, siapa pulak encik confidence nie?

Anonymous said...

tu pun nak citer dlm blog ka? apalah

Jαnnαhツ said...

to anonymous: sorry if the post annoys you. actually i like to write about my feelings about things that happen around me and i don't think it is a wrong thing to do. yes, maybe sometimes the posts are not that interesting but for me, it gave me some kind of relief when i get to express my true feeling. so please respect the freedom of writing.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers