Friday, August 05, 2011

H.A.L.O.B.A



First day bukak poser kat rumah. Hihi, seronok! (sapa cakap tak seronok meh sini aku cubit pipi chubby tu sket). Makan nasi panas dengan sambal udang plus sup daging. Pergh, terangkat! Tapi aku bukan nak citer pasal makanan, tapi nak citer pasal tamak haloba masa tyme bukak poser tadi. Yelah, orang lain minum segelas air masak pun da jadi masa bukak poser. Aku pulak pegi bantai 3 gelas air. Wakaka. Sunquick Tropicana, Nescafe Sugar-free (yang ditambah dengan susu pekat manis), ngan air masak (mesti ade punyelah). Haha, macam budak-budak!  Last-last, air jus Sunquick tu tak luak pun. Nescafe ngan air masak je yang terminum. 

Pengajaran: Jangan tamak, orang tamak selalu rugi. 

p/s: aku yang masak sambal udang ngan sup tuh. sedap oi! (haha giler perasan)

Sekian sahaja sebuah entri yang berbaur keduniaan. Anyway, selamat berpuasa you all!

8 comments:

rumet diperantauan said...

hamboi2.. mentang la da d kt umh. kedaroh habes... xpe2... logik

Jαnnαhツ said...

haha, memang kedaroh. wuhu. lepas trawikh pun makan lagi. haha...

N4D♥R4H said...

kikikih

nasi sikit jer...dalam gamba

Anonymous said...

woit..samer mcm aku waaa..

air 4 gelas tp kire tawaduk sikit drpd mung sbb aku satu jenis je la..

-erma fatiha

Lizzie Yasmin said...

Bukak puasa kt rumah walaupun ikan bilis goreng kicap, still rasa sedap tak boleh lawan kedai mana2...

ILA HonEyBuNNy said...

hehe..

betul tu...jangan tamak2...nti membazir...hehe

Jαnnαhツ said...

thanks for the advice. hihi (-_-')

Jαnnαhツ said...

hoh, ema! 4 gelas jugop? air gappo tu sapa 4 gelas? aku lau kopi seploh gelas pun jalan je. huhu.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers