Saturday, August 27, 2011

ketupat sotong my favourite

pernah makan ketupat sotong tak? sedaaaap! ketupat sotong ni makanan orang terengganu tau? dah lama gile aku mengidam nak makan ketupat sotong nie. baru semalam mak aku cakap nak masak. dek kerana nak belajar buat makanan feveret aku ni, dengan rela hati aku mem-volunteer jadi tukang masak untuk menu ketupat sotong untuk bukak poser. ketupat sotong ni resepi mak aku. memang sedap weh. sedapyer....

 gambar ni ihsan google. Ihsan dari diri sendiri takde sebab tak sempat nak snap gambo.


erm. sedap betul ketupat sotong ni (berapa kali nak cakap daa). tapi kalau resepi lam tenet cakap kene rendam beras pulut tuh dalam santan. but the recipe given by my mom was not bad. in fact, it's freaking awesome! and as for today, i made puding koktel. comey la jugop puding nih. rase-rase sedap dop puding nie?




actually aku sedey coz puding ni keras wooh! terlebih serbuk agar-agar. huhu. buat malu je. dasar noob puding-maker! memang padan ah hasilnya noob je. haha. sabor je la dengan si noob nih (hish serba noob la ko nie).


p/s: sedih coz ketupat sotong tu aku sempat makan seketul jek. hajat nak makan lagi pas terawih tapi tertidur sampai jam 10. sebaik saja habis trawih, habis ketupat sotong tu sek-sek ni kedaroh masa moreh. kechiwa. wuwu. 

p/s: reason aku tertido ialah sebab aku sakit kepala a.k.a migraine. migraine sebab pegi shopping kat sabasun lama sangat. lama sebab ramai gile orang shopping coz tyme tu seme bleh gaji. memang beratur panjang sebab cashier buat kerja ayu gile. slow motion. maybe cashier nak jimat energy. bulan poser la katakan (husnu zzon)

k' bye.


2 comments:

Tan Sri Dato' Dr.Khairul™ said...

ketupat sotong?? 1st time dengar...kene cube nih...nnt keroll dtg ruamh ye...hehe~

Jαnnαhツ said...

ye tan sri. ketupat sotong ni best tau. cubelah try masak. senang je.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers