Tuesday, November 01, 2011

pitch black

Activated carbon using zinc chloride as the chemical agent. Ada warna kuning kehijauan sikit la, kalau korang perasan. Tu efek dari pembakaran zinc chloride pada suhu 600 degree. Panas yaw. Yang hitam-hitam ni lah yang remain dalam alundum boat tu. Sikit kan? Nak tahu nape sikit? 


Ni lah penyebabye! Mende tu tumpah banyak giler kot dalam tube furnace. Tapi aku malas ah nak kutip yang tumpah sebab bimbang ada contamination. Sadis ah bila dah jadi camnie. Patutlah yield aku sikit cekediput. 20% jer. 20%!!!

Sama-sama je banyaknyer. Uh....

Dalam bengang pun ade mood lagi nak amik gambo. PUI

p/s: suka tarikh hari ni 1-11-11

5 comments:

Ronaldhrah Wisely said...

tukar pulak backgrounddd?

ni ekperiment ape???aku tk paham..
=D macam ahli kimia dorh

Jαnnαhツ said...

erm, tak berapa nak ahli kimia sangat pun. kawan-kawan aku punyer eksperimen lagi gempaks.
p/s: comey dop background aku?

Adean said...

hey.....:D
"selsema purungnyo ke" aboh tye.
ni ak lok,"bile mu nk balik ak duk umoh sorang bosan and takut.jom balik makan tiga rasa.
wey.kola da beranak anak 2 ekor kaler orange smuenya.

Adean said...

comel bckground mu.:D

kuro96inlaila said...

Jalan2 pagi kat sini!~ :D

Cam best je eksperimen ni,cter ar sikit.lol :D

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers