Wednesday, November 02, 2011

meet the zymologists


Hi, everyone!




Just wanna share about our visit to UKM this morning. Under supervision of Prof Sahaid, we went there to have a look on the bioreactors and their operations in UKM Biotechnology labs. It was kind of fun I must say. The people there treated us so warmly and friendly. They even had no 'segan-silu' feeling whatsoever whenever we wanna take some photos with them. On top of that, most of them explained about the reactors with so much scrutiny and enthusiasm whenever questions popped out. We really feel benefited from such a visit.







Adomak panasnya cuaca!





Hiya peeps, peace no war




No comment (-_-')




Boys, boys, boys...







Kudapan. Lepas briefing, mestilah ada refreshment. Menu: mihun goreng + Teh O Panas.









Bioreactor with four BAFFLES *mode serius*








Sesi soal jawab. Shahir buat muka tak puas hati kahkah.





Pilot scale fermentor. Aku pun sempat jenguk dalam fermentor tu. Besar. Fermentor ni adalah dari jenis yang steam jacketed. Steam akan dibekalkan untuk sterilize the whole inner part of the fermentor. Oit shahir, kau jangan terjun pulak masuk fermenter. 





Mengabadikan kenangan dengan staf-staf dari 
Jabatan Kejuruteraan Kimia dan Proses dan juga beberapa students UKM


After lawatan tu, kitorang singgah kat Bangi untuk lunch. Then at about 2.00 PM, Dzilal hantar kitorang ke kampus for we wanted to proceed our labworks. Aku tinggal nak siapkan satu je lagi replicate activated carbon guna zinc chloride. Syukur, dah tinggal nak keringkan sampel tu and timbang keesokan harinya. Dalam pukul 5 aku da siap filter basuh radas ape semua. But at around 5 PM, it rained so hard. We can't walk la and we have to wait for the rain to stop or better, wait for the bus. Nevertheless, the buses to Jati refused to drop us at Acacia. Being left with no other option, we then had to walk in the rain! *tapi mujur hujan da surut time kitorang stat jalan*






Mode kechewa sebab bas taknak amik budak akasia sampai
 kitorang kena jalan kaki balik umah. Mujur umah dekat je. wuwu





Pokok tumbang kena panah petir 



pictures are credits to Dzilal Amir and Nur Zahirah Jamil

p/s: Zymologists are people who study fermentation

p/s/s: dialog adalah rekaan dan imaginasi penulis


No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers