Sunday, December 04, 2011

darah HIV dalam PEPSI

GEMPAR!!

Ini berita yang mengejutkan. Petang tadi masa aku blogwalking, aku terserempak dengan artikel yang duk cerita pasal air minuman bikarbonat yang dicampurkan dengan darah HIV! Aku agak kaget tapi masih dapat bertenang. Sebab bukannya aku selalu minum PEPSI ngan COCA-COLA, apatah lagi MIRINDA. Air-air cenggitu memang tak elok coz kandungan gula yang tinggi boleh bagi kau kencing manis. Lepas tu masa aku duduk-duduk time makan malam tadi depan TV, kawan aku ada keluarkan satu bunyi, 


"Eh, korang ada dapat tak mesej pasal air PEPSI ada darah HIV?" 

Aku pun geleng-geleng. Kawan-kawan aku yang lain pun same. Pastu perbincangan tiba-tiba je jadi hangat sebab cerita pasal darah HIV dalam air minuman sebenarnya dah disiarkan di berita NTV7. Aku pun teringat balik apa yang aku terbaca kat blog tadi. Oh, benar rupanya berita itu.Ingatkan rumours yang tidak berasas. Mujurlah aku tak suke minum mende-mende camtu. Alhamdulillah.

So, lepas ni, jangan minum PEPSI, COCA COLA, TROPICANA JUICE, SEVEN UP and lain-lain minuman yang sewaktu dengannya kerana apa? Kerana mereka sudah dicemari dengan kuman HIV. Nauzubillahiminzalik. Sebar-sebarkanlah berita nie. 




Say NO to PEPSI and COCA COLA!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
pesanan ringkas dari Encik Nichkhun kite

5 comments:

afzan said...

peh, cancel nak gi kfc petang ni!

Ronaldhrah Wisely said...

iye ke abang khun kita tak nak minum peksi dah...
aku ad dapat mesej ni, kawan ak yang hantar. lagipun tak minum pun cam gini..tpi yg tropicana jucie tu twister ke?

Ronaldhrah Wisely said...

JAP, AKU BARU SEARCH TADI. PRODUK2 PEPSI. Tropicana twister terMASUK

http://www.pepsicobeveragefacts.com/

Jαnnαhツ said...

ye adikku. tropicana twister termasuk.

Erma Fatiha said...

owh iyakahhhhhh

aiskrim tropicana xpe kan?

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers