Saturday, December 31, 2011

VIVA VOCE


Alhamdulillah. Selesai sudah viva voce yang sangat mendebarkan itu. Aku rasa lega sangat-sangat sebab nightmares aku tak menjadi kenyataan! Apakah nightmares tersebut? Jeng, jeng, jeng...

At first, I thought that I would be asked about the proximate analysis. Kalau macam Aisyah yang buat study pasal cellulose dari hampas kelapa, dia ada buat proximate analysis. Macam untuk aku punyer, proximate analysis sangatlah penting sebab barulah boleh compare end result of the synthesized products dengan initial values from the analysis. Wahahahaw, apa aku cakap nie?

Well, anyway, viva voce dah pun berakhir. Lega tak terhingga. Masa aku present, cam bese la kan, nak tak nak mesti kena hentam. Masa tu Dr Farah ngan Dr Siti yang evaluate aku. Dr Hafez selaku supervisor sekadar memerhati (tapi Dr Hafez ada jugak tanya soalan). Soalan Dr Farah memang agak susah. Dr Farah seakan ingin menduga aku. Kecut lah jugak rase time tu. Hewhew. Mana taknya, surface chemistry nie memang bidang Dr Farah. Hari tu pun masa aku nak interpret FTIR image pun aku pegi refer Dr Farah. And seriously, she really had helped me a lot. Thanks Dr.


3 comments:

seha ayob said...

GOOD JOB MY SIS!!

Mr Adean said...

Tahniah kakak ku yg bcuk.he2.

syahidah said...

good luck Jannah....

awak buat saya teringat kat final year project saya, masa under Dr Aziz saya buat tajuk synthesis zeolite and isomerization xylene,

wah, memang berdebar-debar

ex-studet Usm
Syahidah~

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers