Sunday, January 22, 2012

the GATHERING.

Assalamualaikum w.b.t.

Time flies without we realizing that all our semesters in USIM had already taken its toll. So no more  EXAMS!! I like it and I'm pretty sure that all of us loooooooove that bold and blatant fact. Hehe :D. But at the same time, there would be no more precious times to spend with those chaotic and happening peeps. Why peeps? Coz we gotta bid farewell (sob*sob*). 

Semalam kami telah berkumpul beramai-ramai sebelum semuanya semi-officially melangkah ke luar daripada USIM. We had a bowling tournament (tournament sounds good what) and a BBQ at Port Dickson. It was   freaking awesome! Actually it was Dr Siti's idea for all 26 of us to get together, having fun and stuffs. I must admit that it was like the end of us after being together for about 4 years. Some may have been around together for 5 years at USIM (those from Tamhidi la kan). Yes, I could say that most of us do feel sad and gloomy but that's the truth. Every beginning has an end right? Nevertheless, I didn't cry nor pull my face coz it would ruin the atmosphere. I even reminded my friends not to cry for it would be a mourning event instead of kecoh-kecoh and kepoh kepochi. Well it's not good la kan. I know women are sometimes emo, and it is inevitable for us to cry in a farewell party yawww. So, no remorse la kan kalau ada yang dah menitiskan air mata tu. It's a preordained nature la wey.

Okay. Please be happy to enjoy the scenes of life. Please do not shed your tears bebeyh...

Rooftop parking area at JUSCO Seremban 2. Susah giler nak dapat parking. 
Berpeluh pusing-pusing satu area. Memang tabik spring ah kat korang 
yang tough dan sabar drive keta.


Lets get bowling!

Aisehmen, santai nampak kaum Adam nie.

Dr Siti, ketua program ICHEMTEch. Suami Dr terer main boling tuuuu....


Hiargh, saksikan perlawanan ulung Izah menentang Ira! Go, go Izah! Go, team GECKO! 

Qaiyum, Kumey, Ema dan Ira

Ain!




Lepas berjimba-jimba di JUSCO, kami meneruskan perjalanan ke Port Dickson untuk BBQ. Dr Siti tak ikut. Sayanglah jugak. Tapi takpelah Dr. Kitorang pos laju ayam bakar. Okay, tak kelakar.



Tayar kereta menggelembung masa on the way ke PD. Seme cam "Weyh, ni PBL nie, ni PBL!" Kalau nak tau, PBL tu maksudnya Problem Based Learning yang Dr Che Wan ajar masa Kimia Perindustrian hari tu. Dr mintak kite semua bayangkan macam mana nak solve problems based on real situations in life. Salah satunya, kitorang kena buat simulation macam mana kalau kitorang mengalami kerosakan kereta lalu terkandas di tengah-tengah hutan. 

It did happen to us yesterday. Bukan kat hutan la, tapi kat tengah-tengah highway. But at least we got to experience new thing in our life. Memang banyak mende yang kami pelajari time kejadian tu. Kena banyak bersabar, kene bekerjasama, dan kena bertindak pantas untuk menyelamatkan keadaan. Alhamdulillah, semua dah berakhir dengan selamat.

Misi menukarkan tayar spare

Kami para wanita bersemangat sekali mengarah kenderaan agar ke lane kanan 
supaya kerja menukar tayar berjalan lancar

Pasukan menyelamat ICHEMTECH 

Sane! Sane!


Everything happens for a reason kan? Takpe lah kawan-kawan, at least kite semua dapat memanjangkan masa bersama buat terakhir kalinya. Ada hikmah atas segala yang dijadikan Allah. Ni pun first time bagi kebanyakan daripada kami untuk berada dalam situasi sedemikian. Pengalaman berharga, orang kata. 


Lepas tayar kereta selesai ditukar dan diisi angin, kami solat Maghrib dan Isyak. Then, kami bergerak ke PD untuk BBQ! Woah, awesome!! Ni lah pemandangan malam kami berjimba di PD sambil menikmati BBQ enak. Terima kasih Cik Farah Azmi et. al sebab dah marinate-kan ayam-ayam itu. Memang delicious lah! *sambil jilat jari*


Conversation semasa kejadian membakar ayam



Seronok depa semua bakar ayam. Baju pun dah bau asap dah masing-masing



All in all, it was a beautiful night.  

Indeed the farewell party was a bitter end but we must face the truth that setiap pertemuan ade perpisahan. It was a temporary ending, hopefully, coz we are gonna gather again after completing the internship at respective companies. It was such a good and happening good byes, hug and kisses moments, and at the same time, it had marked the beginning of something new. Something to do with our career. Way to go INTERNS! See ya in 4 months!


PICTURES ARE CREDIT TO ERMA


Omak, tetibe ade ninja! Larikkk!!

5 comments:

little ain said...

HAHAHA. bila chemist jd polis trafik. soo comel! sambil2 tu sepatutnya akk2 kna cakap "AWAS CO2 BERACUN!" hahaa. baru nmpak ke'chemist'an di situ. hihi (:

Jαnnαhツ said...

ke'chemist'an? pun bolehh!! haha... memang kelakar tyme kitorang jadi polis trafik. sempoiiiiiii je kan?

little ain said...

HAHA. soo sempoi. kelakar seyh. pakai lawa2 jd polis trafik. naseb tade org ngorat. HAHA :D

Erma Fatiha said...

thanks evryone for this friendship.Moga bertemu lagi =)

Jαnnαhツ said...

dr ct cute gile kn?

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers