Monday, January 02, 2012

LOVE YOURSELF


Baru je lepas tengok episod akhir drama Jepun adaptasi daripada manga femes Yamato Nadeshiko Shinji Henge (Perfect Girl Evolution).  Drama ni sangat-sangatlah best. Pelakon semua hensem-hensem. Sunako-chan yang dilakonkan oleh Aya Omasa pun sangat lah comel. Just so you know, cerita ni banyak pengajaran. Dahlah kelakar giler. Memang tak bosan lah kalau tengok citer nie. For sure akan jadi ralit duk depan laptop.


Four handsome flowers; Takenaga, Kyohei, Yukinojo and Ranmaru


Watak Takeru lakonan budak kecik tu pun sweet giler. Comey sangat-sangat. Obachan mak si Takeru pun gorgeous walaupun dah berusia. Obachan tu sangat sayangkan Sunako, anak saudaranya walaupun Sunako bukanlah gadis normal. Aku suke bila Kyohei boleh menerima Sunako bukan berlandaskan rupanya semata-mata. Kalau ikutkan kebanyakan lelaki, mestilah diorang sukakan pompuan yang cantik dan super seksi. Tapi dalam citer ni, Kyohei sukakan Sunako sebab hatinya baik, walaupun penampilannya sangatlah pelik dan menakutkan. Sunako memang sangatlah pendiam dan fobia dengan orang asing, tapi dia memang super handal dalam memasak. Tu salah satu sebab Kyohei sayangkan Sunako. Hehe.


Yang paling aku suka dalam cerita nie ialah bila Kyohei cakap:


BE YOURSELF, YOU'RE FINE JUST THE WAY YOU ARE



Yes, just be yourself. And someday someone will come for you and love you just the way you are. Peace.


p/s: don't forget to LOVE YOURSELF and enjoy life

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers