Friday, January 27, 2012

NEVER SAY GOODBYE


“Jangan diucap selamat tinggal…..”



Seriously, I hate saying goodbyes. I hate farewell. I tried not to shed my tears this evening but thinking that we are not gonna be together anymore after this, I got sad. Sunken in despair and wild emotions, I finally cried. I was inconsolable at that moment. I hid in the kitchen, tried acting busy by packing the remaining sachets of Nescafe into the plastic bag LOLZZZ. The tears flow so fast that I couldn’t even stop it. It was oozing like ****.

Pagi tadi aku dan Dzilal plan nak pegi Kinokuniya sebab nak habiskan voucher 1 Malaysia tu. Before membeli tiket dua hala ke KL Sentral, aku sempat text abang aku, dah bertolak ke dari Terengganu. Pastu abang aku cakap, mungkin petang tu jugak kitorang akan terus balik ke Terengganu. And I was like,

WHAAAAAAAATTT???

Semalam cakap nak stay kat hotel. Aku iya2 je siap tempeh hotel Nilai ngan amoi si receptionist tempoh hari. Aku tak habis packing lagi dow. Dahlah nak pegi jalan-jalan kat KLCC plak time tu. Masa tu pukul 9 lebih kot. Aku pun jadi serba salah. Dilemma. Nak pegi ke tak Kinokuniya tu? Sempat ke balik umah sewa untuk packing baju yang menggunung tuh? Betul ke pak sdara aku yang ikut skali memang takkan stay kat hotel? Jadi ke nak balik ganu terus? The avalanche of questions were shooting me. Namun, disebabkan ketegaran aku untuk membeli buku kat Kinokuniya, kami tetap meneruskan langkah ke KLCC dengan penuh bersemangat. Coz I thought lepas ni memang dah susah da nak turun KLCC, melainkan ade urusan rasmi (ecewah urusan rasmi apekebendenye kao ingat ko da keje ke ape?)

Many people thronged that place. It was Thurday and I actually hoped that there won’t be so many people there sebab aku ni, kalau nak shopping la kan, aku tak suka ramai2 orang. Sakit kepala (excuse the berlagak kot-ness).  Well, sebab tempat tu memang untuk orang ramai la memang ramai la orang (ayat keling).  Banyak buku kat situ…. Tapi aku beli 2 bijik je. Pening gak duk lama2 kat kedai buku.  Rimas. Rimas sebab tak tau nak pilih mana satu buku nak beli.

Balik je Nilai, aku mula kalut berkemas. Dua tiga kali abang aku texted cakap dorang OTW. Kali ke empat (tak silap aku la), abang aku cakap da sampai. I was sooooooooooo panicked sebab banyak lagi tak disumbatkan ke dalam beg. Waaaa~

Sedih bile melihat diorang berwajah sedih once da tau aku akan balik petang tu jugak. Hancur harapan aku nak join diorang buat farewell party. Athirah siap buat coklat lagi. Seme plan nak makan pizza malam tu. Gecko pun siap suggest lagi aku balik ngan dia keesokan harinya. Tapi sebab aku pun tak plan dari awal nak buat cenggitu, aku kena jugak balik on the same day. Ye la, orang dah bersemangat datang ambik takkan tetibe aku cakap tak nak balik pulak. Tak patut. 


Aku sedih. Memang sedih. Tak tertahan air mata. Eleh, sebelum ni bukan main berlagak cakap taknak nangis masa nak berpisah, last-last nangis jugak. Berjurai air mata aku. Malu kot. Jatuh ego aku selama nie. Hahaha. Maybe sebab aku tak prepare untuk balik secara mengejut petang tadi, lalu my tears tanpa segan silu menuruni pipi ku (alasan…). OOoooo~

Masa time nak berpisah, salam-salam peluk cium ucuk-ucuk tu lah aku rase sebak tak terkata. Laju je air mata jatuh. SUmpah sedih gile. Sayu  je. Rasa sunyi tibe2. Kalau sbelum nie, seme menda nak kecoh, even hal yang kecik2. Skang, masing2 duduk sorang2 je la. Wuwu. Tu la orang cakap, hargai masa yang ade. Don’t take things for granted. Hargai persahabatan kita tu. Pelihara dia. Coz there’s no such thing as ‘bekas kawan’. Once kita da berkawan, that kawan will remain as kawan forever. Bukannya aku nie tak appreciate time yg ade slama ni, it’s just that it felt too soon to say goodbye. Macam terlalu sudden tau mende tu. It felt wrong. ENtah kenapa.  Walhal aku tau that moment will arrive, sooner or later, no matter what.

*Sigh*. Time flies and we have already come to an end. Setiap yang bermula pasti ade pengakhiran. Setiap yang bertemu, pasti akan berpisah. Manusia takkan boleh lari dari takdir Allah itu. Setiap kegembiraan, akan ada terselit kesedihan walau sedikit. Itu lumrah alam.

Nota kaki lenguh: Kepada penghuni rumah PT 5651, I heart you all!!! Moga berjumpa lagi!! Kawen nanti jangan lupa post kad jemputan!! Xoxoxo!!

p/s: may this friendship last forever. Ya Allah, berkatilah hubungan ini…. Ameen~

p/s/s: don’t worry frens, I’ll be back in 4 months. Don’t say u r tired of waiting, for without you I’m nothing. Please, don’t stop we can’t stop this friendship. I’ll say this again and again, that we are FRIENDS FOREVER!!!



5 comments:

ain :) said...

sedey arr..mulai hari ni, sorg sorg mula tinggalkan pt5651..mengapa ini harus terjadi..*sampai skang mood nak kemas brg xder lg..cmno tuh??*

little ain said...

macam sedap je coklat tuu. hehe. sorry spoil mood sedih akak2 sekalian. hehe

Jαnnαhツ said...

jangan sedih ain. nanti pas praktikal kite jumpe lagi.


little ain, tu coklat akak tirah buat. memang sedap pun. huhu

Anonymous said...

izzah

huu,sedih bca post mu ni..ak nangis baca..xpe..kite jumpa lagi 5 bulan ye :)

Jαnnαhツ said...

xpe izzah nanti kita jumpe balik. dun wory bebeh...

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers