Wednesday, January 25, 2012

Route of Adventure at Bukit Cerakah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Beriadah dan berekreasi di Bukit Cerakah buat pertama kalinya memang seronok. Antara yang paling best kat situ ialah rumah empat musim ngan naik basikal ramai-ramai pusing area taman pertanian tu. Letih giler kayuh beskal tu, sampai berpeluh-peluh. Tapi siyes best giler-giler. Siap berlumba lagi. Hahaha! Berlumba pun berlumba gak, tapi kau mesti hati-hati. Kat situ bukan setakat bas je yang lalu atas jalan yang sempit tu, geng monyet-monyet pun laju gak melintas. Silap haribulan bleh terbabas sebab terlanggar monyet. Haa, terpampang muka student USIM accident beskal langgar monyet lam harian METRO. Malu mak bapak. 

First time sampai ke tempat sebegini memang seharusnya mengikut tips orang ramai yakni travel pakai bas

Sebelum menjejakkan kaki ke rumah 4 musim yang sangatlah sejuk

Di rumah 4 musim. Kenapakah dinamakan empat? Aku lihat ade winter jer. Hmm

Are we in winter now?


Tengok, siap ngan snowman lagi tue


Pingu, anyone?

Ade feel duduk kat Rusia dop?

Gecko happy bergambar ngan Snowman

Happy mode before dapat basikal

Ha, seronok masing-masing bleh pegang basikal


Kitorang ronda-ronda area taman tu ngan beskal je pas tu. Best giler. Masa nie kitorang berenti tengok landak. Masha-Allah, busuk tak terkata! Memang tak betah duduk lama-lama kat sini. Ewwww *berlagak mak nok*



Nota kaki: Terima kasih kat Ira and family sebab jadi host yang best selama 2 hari. Your hospitality is well appreciated. XOXO

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers