Sunday, January 15, 2012

MAKAN BERATAP


Pari before dimasak (ehsan Google)

Last day, we had our dinner at Atap-Atap Restaurant. Where? Di Nilai la, apa lagi. Ala, sebelah Giant je  kot~~ Restoran ni letaknye bersebelahan ngan Q-Thai yang masak steamboat and BBQ tu. Kat Roof-Roof (atap-atap sudah) kitorang order grill seafood masakan ala-ala Portugis. Sedap. Actually rasa dia sama je ngan teppanyaki yang kitorang makan hari tu kat mid. Sedap. Sedap. Sedap dan sedap. Sila pergi dalam keadaan lapar barulah dapat merasa apa yang dimaksudkan dengan sedap itu.

Though aku tak berapa nak layan sangat ikan pari, tapi dek kerana presentation masakan pari dalam lembaran menu tu sangat menggiurkan, ditambah pula dengan sekeping poster masakan pari yang nampak oomph wallah, maka tanpa segan silu bibir laju melaung "Nak order Set Pari satu!" padahal tak perlu melalak pun sebab si pengambil order tetap tak faham bahasa melayu muahahaa. Hari tu masa aku melantak set teppanyaki pun aku pilih pari sebab orang cakap sedap. Alhamdulillah, benarlah kata orang itu kerana memang sesungguhnya set pari teppanyaki itu sememangnya sedap. I give seven stars!

Sebenarnya perut ngah lapar skang ni bab tu teringatkan lauk grilled ray tu. Huhu, kempunan nak merasa kamu. Tengah save duit untuk hard-bound thesis.

Adios

4 comments:

Erma Fatiha said...

seriusly banyak btol duit korang


kitoerg nk gi makan pon berkire byk kali nak pegi sbb xcukup duit

Imran Mohd said...

woi, ni tempat kerja lama aku dgn kumey time cuti sem lepas, pari portugis dy memnag best..

Jαnnαhツ said...

ema, bukannya banyak duit sangat pun, tapi saje2 nak habiskan waktu- terakhir ngan geng satu umah. nanti tak jumpe da. sob2


a'ah. memang best set pari tu imran. huhu

Erma Fatiha said...

aik, bukan ke imran ngan kumey ni keje kat kedai steamboat tu ke? aku ingat lg, kumey ckap, ramai pekerja xsolat, merokok blablabla..ye ke?opss

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers