Wednesday, January 11, 2012

Western Style Dinner

Ye ke western style? Kalau tengok tempat ni macam bukan western pun. Ha, ape citer?

Gaya western kah?

Nilah dia Aunty Aini's Cafe Garden, restoran yang menghidangkan western food dan juga masakan ala kampung. That's why la tempat nie nampak village-y sikit, siap dengan pondok kayu and makan bersila bagai. Nama pun Garden Cafe kan, mesti nampak macam garden lah tempat nie. Masuk-masuk pun dah nampak garden, siap ngan kolam ikan lagi. Atmosphere kat sini memang betul-betul homey. Memang boleh buat kau rasa cam duduk kat kampung walhal kedai makan ni kat tengah-tengah bandar metropolitan (Nilai = Metropolitan?) yang sedang pesat membangun. Amacam, ade berani?

And for the rest, layan je lah gambar-gambar nie...


Ahli meja makan:

Ain

Athirah

Farah

Jah

JH and Gecko

Aksi promoter-promoter tak berbayar yang tegar memilih menu western food padahal duduk cantik bersimpuh di meja makan kayu ala kampung. Well tak salah rasenye sekali sekala gabungkan elemen kampung dengan western kan? 

Nih aku punyer order, Meatball Spaghetti = RM 15.50. Memang terangkat!

Aunty Aini's Cafe Garden's Beef Lasagna = RM 14.50. Ni GECKO punyer

Izah order Roasted Chicken = RM 15.50. Besar portion ayam dia.
 Kuah lada hitam dia memang perghhh, sedap!

Menu lain: 
Chicken Bolognaise RM 15.50
 Chicken Chop RM 12.50
Spaghetti Marinara RM 18.50
(harga lebih kurang je)

Beverages:
Jus Kiwi RM4
Barli ais RM2
Peach Tea RM2
Green Tea with Honey RM2
Ice Lemon Tea RM2
Air putih



Ini wajah-wajah kekenyangan dan kegembiraan mereka setelah menjamu selera


Spot the kaki kejang




Nota kaki kejang:  Harap-harap dapat lah kite buat reunion Ichemtech nanti kat sini. It's a very nice place to have dinner in. Nak lunch pun boleh. 

Ada dua jenis masakan plak tuh. Bagi yang suka makanan barat, blehlah order menu seperti spaghetti, pizza, sheperd's pie and lain-lain. Bagi yang suka masakan kampung, blehlah order masakan kampung. So sweet bila bleh makan beramai-ramai kat tempat seindah permai sebegini. 


Pictures credit to : GECKO


Nota kaki #2: Puteri 7 takde malam tadi. Tak lengkap rasanya kalau tak cukup satu rumah. Huhu. Takpe Ira, lain kali kita pergi lagi. 

7 comments:

Gecko said...

ak xkenyang makan lasagne, sodap punyer pasal..waiyawa!!!

Anonymous said...

i hate u guys!!!! pergi semasa ketiadaan puteri 7 hohohoho im so JELESSSSSSSS!!!! awrrrr!

Jαnnαhツ said...

memang tak kenyang pun dzil. aku makan spaghetto tu pun tak kenyang mane haih. sedap sangat kot.


ira, rilek ah. nanti kita pergi lagi. makan lunch pulak.

little ain said...

untunglaaaa..

Ronaldhrah Wisely said...

apsal nama Gecko?

yg tak tahan, tetiba je muncul mka heechul ngah senyum kuning bagai...hohoho

nasib baik tak dop MR CHO situ..huahua

afzan said...

amboi ahli meja makan no 2 tu nampak macam tak puas hati je. takut kene belanja le tew..

Jαnnαhツ said...

haha, ahli meja makan no 2 tu x berape nk puas hati sebab jus kiwi x padan ngan rege rm4. biasenye dia comey jer. huhu.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers