Thursday, February 16, 2012

U-N-T-I-T-L-E-D

Entri kali ni tak bertajuk. Malas nak fikir nak letak tajuk ape. Hmmm.


Dear bloggie. Skarang nie fikiranku sedang berkecamuk. Bermacam-macam perasaan sedang bergaul-maul skang nie (ade ke istilah bergaul maul?). Tadi siang aku tak buat apa-apa yang productive langsung, melainkan tidur dan tidur yang disebabkan oleh migrain. Pagi tadi aku asyik duk bersin je lepas Subuh. Maybe sebab makan ikan AYE (bahasa standardnya ikan tongkol). Aku memang pantang ngan ikan ni, memang akan bersin gila-gila punyelah, sampai pening kepala. 

Kalau ikutkan Isnin depan da stat intern. Tak jauh pun tempat intern tu. Kerteh nun je pun. But still it takes a 2-hour journey okay? Siyesly, aku rasa tak mungkin aku akan berulang-alik dari Kerteh-Gong Badak every week coz it's gonna be such a pain. Maybe akan spend masa ngan bestie je kot, takpun ma ngan aboh akan datang sekali sekala. Well, I'm no longer a kid so tak perlu hentak kaki tendang dinding nak harapkan mak ayah selalu datang melawat. I'm a BIG girl now for crying out loud! *emo* 

Memikirkan internship, I got nervous. Apa jenis kerja lah yang akan aku buat kat sana nanti eh? Harap-harap everything will be sailing smooth. Aku sebenarnya ada masalah keyakinan diri. It takes courage to face people around you. Maybe this is some kind of complex, inferiority complex. I got to improve the confidence in me or else, I won't achieve nothing. 

Frankly, I can say that today I feel very lucky to be elected as the director for the first-ever ICHEMTECH seminar last two semester (though it wasn't due to my own free will at that time, rather it was a consensus). All the tasks that were done during the seminar (you may read it here) was somewhat encouraging the confidence in me. I had to deal with people inside and outside the USIM. Though at first being a director seemed and WAS tough, I managed to go through all the hardships and obstacles with the Iznillah and also with the endless helps of my fellow friends. Without them, I'm worthless. That's what we call teamwork and delegation. And thank you Allah, the seminar was a success. 

Now, I must work on the confidence and other soft skills in me, in the hope that I'll be ready by 20 Feb 2012 for the internship.



Tetibe rindu kat si Ahoy, satu-satunya sister of mine (lam siblings) yang tetibe kena pegi camp SPM semalaman. Bosan kot sebab takleh bergaloks and bergadus ngan budak nie. Hehehe...

Thanks for reading. 

p/s: aku rasa CHAOTIC MIND mungkin seswai dibuat tajuk. Takpun, PMS. Huhu

5 comments:

Nadhirah Ahmad said...

To me, Intern is the most torturing moment in 23 years of living. Ok. Im not helping. Lol

eencyweency said...

My intern on the other hand is boringggg..my advice: save all the nervousness for something else dear..isn't this comforting? :p

Erma Fatiha said...

adek mung kelihatan baik macam mung

alhamdulillah aku pon rasa benda yang sama. My confidence level is quite okay dan aku juga mudah bercampur dengan orang-orang baruu =)

btw, all da best janah

Jαnnαhツ said...

nadhirah cakap torturing, wawa cakap borink. hm, banyak pendapat nampaknya. erm, just wish me luck okeyh?

SuperHamzah said...

nanti adik balik leh peluk la lame2.. hehehe

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers