Thursday, February 09, 2012

Tamagoyaki

Hello everybody and assalamualaikum.

Just wanna rant about my boring daily routine at home. Hihi.

Since my daily routine is quite boring, I tried to do something different out of the norms. Today, I tried making TAMAGOYAKI. Do you know what's tamagoyaki? It is a rolled omellete aka telur dadar gulung. Seriously, nampak sedap giler bile tengok Japanese or Koreans eat those cute-looking tamagoyaki. Rolled eggs dalam bahasa Korea aku tak tahu la pulak, tapi kalau nama Jepunnya tamagoyaki. Simply delicious.


Tamagoyaki. Umph, the inside is oozing like wow! *drooling*.
Looks delicious right? Seriously, this is epic!
 Sadly this is not mine. Mine is not that tempting duh!


My noob version of tamagoyaki looks like this:

Noob pun noob lah, janji boleh makan. Hahahaha!


Senang je buat mende nie. Tapi kalau nak buat tamagoyaki yang kiut-kiut sampai rasa sayang nak makan tu memang susah lah. Kau mesti ada kepakaran yang tinggi. Kena bersabar untuk bagi telur tu bergulung dengan baik. Lagi satu, isi dalam telur tu tak boleh bagi masak sangat, nanti jadi keras. Tak sedap. Kalau keras, tamagoyaki pun susah nak menjadi (macam aku punyer). Huhu.

That's all my ranting for today. Thanks for reading. 
Adios!

4 comments:

eencyweency said...

rasenye tamago-bla3 (xigt name jepun) napok lg sedap :)

dzilal said...

sedapnye. Tamagoyaki yang mu google tu nampak cam swiss roll jer. Ye letak cheese ke yang nampak meleleh tu???

Jαnnαhツ said...

most probably dia letak cheese. sedap kan? meleleh...

Ronaldhrah Wisely said...

bestnya yg kat atas...macam isi cheese je..hoho

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers