Saturday, March 03, 2012

Macam ni rupanya

Assalamualaikum.

Just wanna share about my internship. Lepas 2 minggu bekerja di syarikat ni, barulah aku dapat merasa penatnya bekerja. Yelah. Keluar awal pagi, punch card tu plak kalau boleh nak before pukul 8 pagi. Balik plak dalam pukul 5 lebih. Balik pun aku kena drive sendiri, bila da sampai rumah tengok jam dah pukul 6. Letih sangat-sangat. Pahtu rasa cam nak tido je. Perut lapar toksah citer la tapi dek kerana mata yang tersangatlah mengantuk, katil yang dicari. Pastu mulalah sakit kepala sebab perut kosong masuk angin. Isk isk isk. 


Ya Allah, penatnya. Macam orang tua dah rasenye.

Balik umah ujung minggu, mak ayah aku cakap "Muka kak nor bellang doh," Pada sapa-sapa yang tak tahu, bellang tu maksudnya berbelang. Macam zebra daa....

Memang muka aku dah stat jadi macam lintasan zebra. Tu pun tak masuk site lagi tu. Haha. Habislah kau Jannah. Habis itam muke kau nanti. Oh mengapakah ini harus terjadi? Wuwuwuwu~

All in all, bekerja memang mencabar. Lagi-lagi dalam industri macam nie. But it's good to experience those things. There are times when we have to face difficulties in our life. Face them head on and persevere. Never give up and always be optimistic. There's still light even in the darkest time of your life if you are willing to find it. Insya-Allah, all will be sailing smooth. Just put your best foot forward and try your very best. SHOW THEM WHAT YOU GOT! Yeah...

1 comment:

dzilal said...

nice analogy..

p/s: Err..but the pig should be positioned horizontally kan?? eheh

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers