Sunday, March 11, 2012

Ter-gangue

Disebut terganggu, bukan tergenggu. Apatah lagi terengganu. 

Aku rasa diri aku terganggu sekarang nie. Seakan seluruh jiwa raga aku terkesan sebab gangguan nie. Why? Sebab aku dengan bangganya ingin menyatakan bahawa aku tak ade mood nak bekerja. Semacam ada gangguan dalam diri. Gangguan halus? Gangguan kasar? Entahlah labu...

Gangue tu ape? Gangue tu sebenarnye perkataan English, yang bermaksud bahan yang tak bernilai dalam bijih logam. Contohnya, dalam ore aluminium iaitu bauxite, bahan-bahan selain aluminium yang terdapat dalam bauxite tu lah dipanggil gangue. Menda-menda yang tak berguna tu mesti dibuang untuk hasilkan logam aluminium yang pure lagi berkualiti tinggi unggul bestari. Wakari maska?

Sekarang ni aku rasa aku nie macam gangue, rase tak diperlukan. Rasa diri ini harus dibuang jauh-jauh. Rasa tak bermakna. Rasa terhina. Rasa cam bodoh je. A total idiot.

Aku tak faham nape aku cam emo gile skang nie. Perasaan rendah diri tu makin melampau-lampau walhal empunya badan memiliki ketinggian 168 cm aka 5 kaki 6 inci mengalahkan model Tyra Banks (perlukah state ketinggian kau kat sini). Yang part lagi tinggi dari Tyra Banks tu tipu kot. 

Back to being emotional. Nape aku mesti dilahirkan untuk menjadi emo? Kenapa ya Allah?? Please la Jannah. Stop the emo of yours. It's sickening.


Don't pretend to be happy coz you are actually not happy at all

6 comments:

seha ayob said...

kte pon rase t'ganggu..lg2 dgn intern ni..xtwlah..kte rse dipinggirkan aje..kte mcm x wujud je kat c2,,cpat lah abis li..x sabo nk berambus dri c2,,

seha ayob said...

kte pon rse terganggu..lg2 dgn intern ni...x suke!rse nk cpat2 abis li..xnk kje industri mcm tmpt li tu..huhh..sabar je lah...

Jαnnαhツ said...
This comment has been removed by the author.
Jαnnαhツ said...

seha. kenapa kamu begini??? i tot i was the only one yang rasa terpinggir. duh!

sebenarnya staf kat sini sibuk sangat-sangat. kitorang interns yang kena bergerak sendiri. lau nak tau pape, kenalah rajin bertanya. huhu... sedih gak sebab tak dapat perhatian.

seha janganlah sedih. carilah menda nak buat. kita pun rasa sedih gak kekadang tu. dala department kita je intern pompuan yang sorang gi laki. dua-dua pendiam. memang sunyi la kita kat sini, huhu...

Miss A (kyu) said...

itu mainan je gangguan tu...kita kene pndai kontrol minda kita sendiri..tpi susah nak set kan minda kita ke arah yang molek,kan3, i mean set kan minda kita supya melawwan gangguan itu, insyaAllah boleh...walaupun susah..
jangan nak cuba dengar lagu sedih cam heartache ft island tu

p/s : ganggu cam ganggu tul je, wakarimasu ka eja salah.

puk pulda shil kowaiyo!!!

Anonymous said...

huu..sabar ye korg,xtau la nk komen camne..tmpat kite tu,sv kite xbg duk saja2 tnpa buat apa2..makanya,lab assistant tu akan ajar macam2..even xde sample..dia pi amik sample kat lab lain semata nk tunjuk cara analisis..huu..tp,ada gak kdg2 bosan..huu...sabar ye :)

-gadis pulau :)

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers