Friday, April 20, 2012

Accident

Nilah keadaan rupe keta yang kena langgar ritu. Sadis

* * *
Hari tu masa aku tengah syok mandi, Kak Fida ketuk pintu bilik air. "Jannah, bleh cepat dok?" Hah, what the??? Baru nak bersuriram ram kot. "Nape Kak Fida??" Aku menjerit dari dalam. "Ni, ada orang langgar keta awak nie. Dia nak jumpa awak, nak settle ngan awak," Aku angkat kening. Kehairanan. Langgar keta? Macam mana ada orang bleh langgar keta aku plak? Elok2 aku parking tepi jalan, tetiba kena langgar. Ape cer?

Aku yang separa panik pun cepat-cepat keluar bilik air (sempat sabun je kot) sebab nak settlekan pasal kes langgar tak lari tu. Kau tau kenapa dia tak lari? Sebab dia tu jiran aku je. Kalau nak lari, mesti nak kena pindah umah sekali la agaknya. Hahaha (gelak kat lawak sendiri)

Mula-mula agak teruk la jugak lekuk tu. Mujur keta masih boleh jalan lau tak habis aku tak bleh pegi keja dah. Pastu, Abang Mi (orang yang langgar keta tu) cakap nak tolong ketuk pintu keta tu. Last-last jadi macam yang kat atas tu lah. Asal-asalnya rupa memang kemek tahap gaban. Kalau orang nampak, mesti cakap aku drift keta tu sampai terlanggar penghadang jalan. Drift? Sounds cool. Hm.... 

Apa da nasib. Keta dah la tak berapa nak baru, lepas tu kena langgar pulak. Jadi makin tak comey. Hua hua hua. Sorry aboh, ter mengutuk keta aboh plok. Hahaha.

Aku tak lah marah sangat pasal insiden tu. Cuma aku bengang skit sebab tak puas hati tak sempat nak habiskan rutin mandian aku. Memang bukan salah aku pun, aku park elok-elok je kat situ. Sapa suh dia reverse sampai terlanggar keta tu? Malam-malam dia reverse, pastu terlaju la kotnyer, last-last BANG!!! Terlanggar keta pulekkk. And kau tau sape yang reverse?? Anak dia, katanya. Haish, ni kalau report polis, mau kena saman beratus. Bagi anak dia drive keta. Tapi taknak lah main polis2. Naya pulak. 


Some random pictures  (takdop kaitan pun)....


Favoritas



Sarapan di ofis

p/s: driving ni kan, kalau tak kita langgar orang, orang akan langgar kita. wuwuwuwu~




4 comments:

Mr Adean said...

Hey!.....sape langgar kete awk 2>?>

daznyte said...

woah! drive doh lening..

Erma Fatiha said...

owh.kesian mung.

btw, sori, tengah2 mung sibuk sal keta tu aku kaco mung suh check essay lak.
sori jannah

farah che wan said...

nescafe wajib tu jannah..;)

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers