Sunday, April 08, 2012

Montage Maker

Salam.







Banyak menda yang dipelajari sewaktu internship. Kami budak-budak trainee (dua orang je pun, aku ngan sorang budak UNITEN) telah diamanahkan untuk menghasilkan sebuah montaj untuk program section kami bersama DOSH. Sangatlah nervous! Sebab tak pernah buat montaj before this. Pastu kena belaja pakai software gempak cam Sony Vegas. Yelah, dah orang mintak kita buat montaj HD and gempak giler, so software pun of course la gempak jugak. Actually buat menda-menda cam short movie nie memang fun. But when it comes to having to interview people like them is so nerve-wrecking yaw! I'm shivering. Huhu. Part edit-mengedit tu boleh nak tebeng (orang ganu kata). Boleh gak cuba tengok video HOWTO lam youtube tu. Bab nak dapatkan material seperti gambar-gambar dan video tu pun doable lagi la. Tapi bab meng-interview ni memang meremang bulu. Wuwuwuwu. Takut pula rasenya. Dah macam wartawan pulak kami nie. Hahaha.


Anyway, wish me luck in completing the task given. 



haha dugaan masa buat keje.... hehe gurau saje

1 comment:

Erma Fatiha said...

dosh tu hape?


bile ko sebut interview interview ni, teringat aku mase interview tnc waktu mysa dulu. spontan !


btw, bestnya dpt buat video.haha

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers