Monday, June 18, 2012

Diari Hati


Being in the last week of internship at PCSB makes me worried sick and a bit restless. It makes me having heartache coz the heart itself is thumping with terrorrr! After this I’ll have to start searching for jobs, which I deem to be onerous and burdensome *sigh*.  It’s not easy to be absorbed by Petronas coz Petronas is not a sponge, apatah lagi activated carbon mahupun zeolite. Aw, lawak ke tu?

Just now we met Farah at KOP!!! So excited!  (tetibe je gumbira).  Lama tak jumpe housemate kita yang sorang ni yaw. Dahla tempat intern dekat je ngan kitorang tapi tak peghenah nak plan jumpe mana-mana. Farah intern kat Kemaman tapi ada projek ngan PCSB so dia datang join meeting kat KOP dengan staff syarikat dia.

3 budak Terengganu praktikal pun kat Terengganu. Yeah Ganung kitterr!


Macam-macam yang kitorang sembang. Best giler kot si Farah nie. Dapat sambung keja kat situ oh yeah murah rezeki kau Faroh! Tahniah lah. Kitorang tak dapek la nak khoje terus kat sini. Sebab fresh grad kot. There are still so many things to learn maaa…. Structured interview pun bukan sonang. Setakat ni budak UTP je yang ramai kena serap (after SI of course).

Somehow I did feel inferior and scared…. and jealous (huhu). Not only farah who already got place (aka absorbed), there are also some other friends of mine who are receiving the same blessing. Wow, they are all so fortunate!  Congratz you all (okay sekarang sila bersedia untuk belanja kami semua makan steambot).

Tapi rezeki kan dari Allah. Ada yang dapat rezeki cepat. Ada yang lambat. Ada yang dapat banyak. Ada yang dapat sikit. Ada yang dapat cara senang. Ada jugak yang dapat cara susah. That’s how Allah plans for us.

Hari terakhir bersama sv ku Kak Sarah. Wuwu


Apa yang penting kita kena rasa gembira bila dengar kawan kita dapat sesuatu yang baik. Jealousy tu memang sesuatu yang normal tapi kena pandai control la. Jealousy is natural coz we are not only friends, but we are also RIVALS.

So lepas nie, aku kena berusaha cari kerja untuk tingkatkan jati diri dan softskill yang makin mengeras. Lepas nie nak lembutkan dia biar jadi marshmallow. Padan muka. Wahahaha!!

Ps: nak khoje ke sambung belajo???? Ottoke?


xde motip


1 comment:

kaka.k said...

igtkn KPOP..hehe

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers