Thursday, July 19, 2012

Oh Jubah Hoodie

Oh no dalam kesibukan job hunting, aku pulak masih sempat menyinggah di sini untuk menjadi wartawan tak berbayar. Kesian belog sebab kena jadi mangsa luahan hati. huhu...

Aku ada beli jubah hoodie hari tu. Berkenan sangat sebab jubah itu labuh yuolls and kaler dia memang sesuai ngan jiwa maknok nie *ahak*. Kaler dia CokBu. Apekah itu??!! Coklat campur kelabu.  Suka-suka je reka warna sendiri. Bhahahaha!

Namun apakan daya kalau tuan empunya diri memang bukan jenis fashionistah apatah lagi hijabistas memang akan rasa kurang yakin nak memakai baju jubah itu. Why? Coz it's got HOOD for crying out loud! Oh no!!

Susah kot nak pakai jubah nie. Sebabnya, mostly kalau tengok orang yang dah biasa pakai jubah spesis camni, memang akan pakai tudung belah dalam. Panas yaw!! Dahlah pendek. Sah-sah nampak k****. Yelah, dah nama pun tudung ber-hood, so memang kena selit ke dalam baju sebab hood tu yang akan meng-cover kepala si pemakai. Aduh, rungsingnyer! 



Bestfriend aku cakap baik potong. Tapi aku rasa sayang nak potong. Tapi kalau tak potong susah nak pakai tudung puleekkkk!! Argh, I hate dilemma.



Me and my ambivalence


2 comments:

dzilal said...

Apakah k**** itu? Hahaha
Ak ckp buang2 la hood tu.. Nanti bile pakai tudung ko akn jd hunchback versi nenek kebayan melayu terakhir. Takut tak takut tak.....

Kebahagiaan Hidupku said...

ahak! untuk adik sorang nie, tak der ke...?

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers