Sunday, September 30, 2012

Adik-adik

Wah, sejak da bekerja nie, kenmain ko ye, beria panggil budak2 diploma tu adik. Kekeke. Yela adik aku Din pun ngah exam diploma, so no wonder la it feels so right to think them as my brothers and sisters.

First day keja memang hectic. Budak2 tu kan, macam2 ragam aku nengok. Penat aku nak melayannya. Ada yang buat macam2 jenis body language bila dorang jawab soklan guna OMR, macam nak bagi isyarat jawapan kat para sohabatnya yang tak tau nak hantam ape. Aku pun apa lagi, terus ceghelong bak kata orang ganu. Ceghelong ni macam stare la. Macam kita tenung orang tu sampai dia rasa intimidated. Haha, padan muka!

Ada yang pura-pura mintak itu mintak ini padahal cover cubaan nak meniru. Kekeke. Macam-macam. Nak tergelak pun ada. Okay aku nak chow dah esok keja lagi. Kalau ikutkan mau je aku karang esei 4 mukasurat nak cite pasal tadi. Tapi penat oh. Tadi migraine lepas balik keja. Dasar noob.


p/s: Seronok jugak rupanya kerja jadi pengawas. Kikiki.


No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers