Monday, October 15, 2012

Pavlova

Hari tu terbaca post sorang blogger feymes pasal pavlova nie. People have been talking about pavlova and I guess it is a very delicious and easy-to-prepare dessert so no wonder people have been sharing the recipes all over the internet. Orang kata pavlova ni macam marshmallow, tapi luar dia crispy skit. Pavlova ni nampak tempting sebab garnish dia yang selalunya terdiri daripada buah-buahan segar macam strawberry, kiwi dan blueberry. Memang drooling kalu nengok gambar pavlova sebab memang nampak sedap!



Yang ni topping strawberry




Topping buah delima pun boleh! Nampak sedap kan?



Nyam nyam. Ni dia buat dua layer macam burger. Pastu garnish ngan whipped cream before letak hirisan buah-buah yang masam sikit untuk cover rasa pavlova yang manis



Blogger yang dimaksudkan.



Kalauu tengokkan resipi, macam senang. Tengok la macam mana. Aku ingat nak try buat. Huhu.

1 comment:

Nadhirah Ahmad said...

Sy wt xjd hritu. Awk kna kcau pa cream putih tu kental, bila telangkup mngkuk, dia xjtuh.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers