Tuesday, December 04, 2012

Drooling

Rasa terliur sangat nak makan lagi durian crepe. Mungkin sebab rupa parasnya yang sangat comel macam kek fondant dan rasanya yang lembut ala-ala marshmallow telah membuakkan rasa kempunan nak makan lagi dan lagi. Ni ada resepi (Durian Crepe Gebu) dari seorang blogger feymes. Yelah, asyik nak beli je durian crepe nie, alamatnya memang kopak ah sebab harganya boleh tahan jugak mahalnya. Senang kot bahan-bahan dia. Tak payah guna 7 jenis tepung bagai. First time makan Durian Crepe Kak Deeyana Pakhalan tu, memang boleh tahan sedapnya. Yang tu katanya guna 7 jenis tepung; tepung gandum, tepung ubi, tepung kastad, tepung hong kong and ada lagi lah aku pun tak hengat. Tapi resepi yang ni pakai tepung gandum sahaja dow. Gonna try this recipe soon! 




Durian crepe a.k.a kuih bantal durian :P


Eh baru teringat. Kena pakai non-stick pan untuk goreng crepe tu. Alamak, mana nak cari nie?? Arggghghgh!!

1 comment:

Kebahagiaan Hidupku said...

wane waninyer itu!!!

buatlah satu sayangku

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers