Tuesday, December 18, 2012

Reput Perut

Apa tu? What de dew? 



Rasa bahagia sebab tadi jumpa doctor yang sangat lah baik. Doctor yang sangatlah sempoi dan kelakar dan mesra dan comel dan..... Oh no suka sangatlah kat doctor nie sampai tak tau nak describe macam mana dah. 


Dr Ezni namanya. Orangnya tinggi lampai, segak dan smart-looking dengan kemeja plaid warna merah dan berseluar hitam. Kasut hitamnya bukanlah berjenis stiletto mahupun wedges. Cukup baginya dengan berkasut flat yang sudah memadai untuk ketinggiannya. Tudungnya diikat kemas ke belakang dengan brooch kecik. Lengannya disingsing ke siku.  Gayanya tak macam doktor langsung sebab aku punya persepsi tentang doktor ni, macam einstein. Nape macam einstein? Sebab doktor biasanya nampak serious (and kadang-kadang a bit serabai huhu sorry to say) sebab maybe dorang nie selalu berfikir hal-hal pesakit dengan sesungguh-sungguh keprihatinan dan kewibawaan sampai kadang-kadang nampak tak terurus. And diorang punya appearance modest je. Bese-bese. Bukannya golongan doktor ni takde duit nak beli baju berjenama ke hape, tapi dorang maybe suka opt for simplicity when going to their workplaces in order to ease their movement when getting at jobs whatsoevaah (yela, cuba bandingkan kerjaya doktor dengan perunding pelanggan mestila beza).


Tak macam Dr Ezni nie. Gaya dia sempoi and macam selamba gile. Aku yakin sape-sape jumpa dia kat tengah jalan mesti tak akan sangka dia nie doktor. Haha. Nak kata dia keja sebagai customer support exec pon boleh. Muka dia tak stress langsung. Bukannya aku nak cakap dia ni orang tak serius atau tak memikirkan hal-hal serious. No, I'm not chauvinist. Maybe dia jenis enjoy giler kerjaya doktor dia sampai tak ada ghupe stressed or lethargic langsshuung (nada Cegu Arho). Dia ni very the energetic you know? And she is also confident. Aku suka dia. Sebab dia cakap dengan lantang tapi lembut (paham ke nie?). Maksud aku, suara dia tu kuat and jelas, tapi at da same time, dia berjaya convey mesej yang dia nak sampaikan. Ha, gitu! Doktor yang aku jumpe sebelum nie tak se havoc macam doktor nie. Dia ni mesra dan cara dia treat patients pun macam kawan je. Hoho. I loike it!


Oh, entah kenapa lepas menulis sepanjang 4 perenggan baru perasan aku tak cakap pun nape aku pegi klinik. Hahaha. Mestilah pegi sebab sakit. Sakit ape? Sakit perut. Hohohoho. Alhamdulillah takde ape yang kronik pon. Cuma kena makan ubat and follow up status kesihatan after one month. 



family dinner at the restaurant. memang kenyang. untungla ada orang belanja. hoho





3 comments:

Kebahagiaan Hidupku said...

Hey, yer la gaya dr tu cam energetic sangat! I thought she wasn't doctor earlier! Then, you came out from tthat room andd told me that the one who so tall was the doctor..

Aku masih ingat...kat restoran mase budak tu ambil order..aku tak niat pun...mu salah dengar

Jαnnαhツ said...

Salah dengar ape???

Jαnnαhツ said...

Salah dengar ape???

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers