Thursday, February 28, 2013

Roti Ketiak

Ew???




Jangan judge roti pada nama semata tau?




Walaupun namenya keji, tapi rasanya taklah sekeji namanya. Malahan, rasanya lagi sedap daripada garlic bread tuh. Hahahaha. 




Nape namanya roti ketiak? Hahaha. Jahatnya aku. Kejam sungguh judgment itu. Sebenarnya roti ni bau je macam ketiak masam a.k.a hangit tapi rasanya memang tiptop. Macam budu, pekasam, jering, petai, kerdas, natto dan belacan. Semua makanan tu kan bau busuk yang amat tapi rasa sedap kan? Sama je macam roti ni. Camne roti boleh bau ketiak? Ape sebabnya kau panggil dia roti ketiak? Engkau rase?




Nape bau ketiak? Sebenarnya, roti ni dia bubuh bawang merah as the topping. Bukankah bawang merah ada sulfur. Sulfur kan berbau tengik dan masam. That's why baunya semerbak ketiak. Ahahahaha!! Ketiak yang berbau busuk adalah disebabkan oleh perembesan peluh oleh kelenjar peluh pada bahagian ketiak. Yang sebabkan bau busuk tu adalah dek kerana kandungan sulfur dalam peluh. Sulfur ni datang dari makanan yang kita makan yang mengandungi banyak sulfur seperti telur, bawang merah, bawang putih dan soya. That's why kalau makan banyak bawang badan jadi busuk. Hahaha!




Tapi, tak baik kalau kita namakan makanan as sesuatu yang negatif. Macam hotdog, kueh tahi itik, kueh badak berendam, tahi minyak, rootbeer dan macam-macam lagi la. Kita kan nak makan menda-menda tu. Nape namakan makanan yang halalan toyyiban tu dengan nama-nama yang tak elok? Instead of naming it hotdog yang sah-sah anjing tu haram jadah, nape tak panggil je sosej? Instead of tahi itik, nape tak panggil je kueh telur itik? Tak ke geli nak makan something yang bernama sekotor tu? Tanyalah sape-sape pun, mesti kembang tengkak. Ew. Macam rootbeer. Nape kena ada ayat beer. Kan haram beer tu. Rootbeer? Akar arak? Whatde??




Emo sekejap di situ. 




Haha. Anyway, rasa mengidam nak makan roti ketiak oops, roti bawang merah. Hihi. Please stop naming foods using bad names. 





Ciao.







Ai Nichkun? Melampau nampak?




1 comment:

SemuanyaOK ^^ said...

Aik! bukan ke khun makan pisang jer?

rootbeer mana ada toyyiban. haish!
Natto.macam macam persatuan peperangan NATO je?

hahaha

jumpa tak agi Aizawa?
Otaku jugak aku ni hehe

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers