Wednesday, March 20, 2013

My Giant Sister

Assalamualaikum.






Ape perasaan anda bile anda pegi kedai kasut tengok-tengok kasut, last-last takde size yang sesuai? Bile pegi kedai baju nak beli blouse labuh, takde yang sesuai dengan ketinggian ataupun lebar bahu bidang. Time nak beli jubah pulak, kenmain ke hulu ke hilir cari jubah yang labuhnya padan dengan si gergasi berketinggian 170 cm. Cari punya cari last-last tak jumpa. Habuk pun tarak. Peluh je dapat. Hmpphh! Apalagi yang boleh dikatakan melainkan perasaan sedih bercampur geram dan marah serta tidak puas hati? 






Itulah nasibnya jikalau anda ialah seorang gergasi. Selalu je ada masalah time nak cari menda-menda camtu. If only ada tailor-made shoes, senang hidup. Boleh je la aku nak customize kasut ikut saiz aku. It's so sad you know, having the size of a freak. Sad here doesn't mean I do not say thank you to Allah and be grateful for the height I have, but it's more to the fact that I have to always face those hardship to pick those kinds of things of my own size. It's tiring you know.







That's why aku selalu buat sendiri baju cam blouse labuh (er, more to upah tailor sebenarnya. nak buat? haraam). Hehehe... Nak kata malang, tak baik pulak sebab tu sume kehendak Allah. Memang da tertulis di Luh Mahfuz yang seorang manusia berjantina perempuan bernama Jannah akan berketinggian 170 cm. Huhuhu. (actually aku pun tak sure betul ke tinggi aku 170 cm tapi betul la kot kekeke... )





Err.. wait. Nape tajuk my giant sister? Sape giant sape sister sebenarnya???





Cakap orang. Tengok lam cermin la sape Giant sebenor. Boo!








K bye. Miss adrenaline baru sahaja menggesaku ke tandas dek kerana irregular bowel movement kencang yang dicetuskannya. Hehehhe.





p/s: mekasih Cik Adrenaline

1 comment:

SemuanyaOK ^^ said...

aip...ehh tu jer? O,o

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers