Tuesday, April 30, 2013

Dasar Scaffold


Ma sha Allah! Cantiknya hydrogel nie. Kalaulah bleh sintesis macam nie jugak.






Rasa sadis jugak bila dapat tahu orang tiba-tiba marah kat kita. Well sape suka kena marah, iye dok? Sebelum tu aku nampak dia senyum je. Tapi pahit macam peria. Walaupun pahit senyumannya, tetap kutelan kerna aku tau, pahitnya senyuman itu berpunca dari sikapku sendiri yang cuai lalu meng-agitate perasaan menyampah tuan empunya badan yang senyum itu. Well, I don't blame her. It was my fault.






Tersentak dan sentap jugakla bila dapat tahu rupa-rupanya dia marah giller kat aku sampai amik cuti daripada masuk lab. Mesti korang tertanya-tanya, apakah kesalahan aku untuk dihukum sedemikian rupa? Apa barang sampai cuti bagai? Teruk sangat ke apa yang aku buat untuk dilayan sebegitu??








Alkisahnya, aku memang bersalah. Okay sila sediakan sebakul ayat cursing sekarang, kalau nak tambah timbangan dosa la. Haha. Actually, aku hilangkan magnetic stirrer kepunyaan lecturer kami yang dikongsi bersama kegunaannya. Mungkin dia rasa aku tak berusaha cari walhal petang tu aku siap geledah bakul sampah sebelah meja aku tu semata-mata nak cari magnetic stirrer yang kecil sekecediput. Aku rasa aku mungkin tercampakkan mende tu lam bakul tu. Sebab seingat aku, aku ada bilas magnetic stirrers and lap guna tisu lab. Then aku tinggal atas meja sebab tak sabo-sabo nak balik lunch (well untung kan rumah dekat hehehe). Lagipun, eksperimen masih ongoing so I just let them be. Balik je ke lab semula, terus hilang. Macam magik. Sadis kan?







Nak buat macam mana, memang tak jumpe dalam bakul tu. Maybe aku tak cari betul-betul. Ya. Maybe. 









Dia kata pagi tu dia datang awal dan cari balik magnetic stirrer tu. Dan dia jumpe. Alhamdulillah, lega dengar dia cakap macam tu. Aku sangat appreciate usaha dia cari barang yang aku hilangkan. Yes I do. But the things that made me quite sad was when she texted me saying that she was furious when she was looking for the stirrers that morning. She said that she was angry to the point of cursing me (but I don't know what types of cursing) and she said she wanted to apologize for saying those things to me. I was sad coz she was saying bad things behind me. And I really hope that she didn't shout and scream while cursing me until it became audible to other students in the lab. If yes, it would be such an embarrassment la. People know you lost other's things. It is something humiliating. Memang kena cop bollah la lepas nie. (note: bollah : clumsy)







On the night I received the texts, I was shot with shock. It was unprecedented. Yes aku pun dah ada pra-rasa yang memang dia marah kat aku. Dan aku tak persoalkan hak dia untuk merasa marah. Namun, apa yang membuatkan aku terkilan ialah, dia tak cakap pun dia da jumpa balik menda alah tu, and dia siap marah aku belakang aku. I was mad at first but thinking that it's better when she went all mad behind me, rather than having her shouting at me directly, coz of the 'crime' I accidentally committed, in front of another load of people. If she did that, I swear I won't continue my study here. Why? Embarrassment can make people do crazy things.








All in all, aku memang merasa bersalah sebab memang aku yang bersalah dan memang patut kena marah ngan Miss A dan aku tak layak merasa marah dan dendam kat dia sebab at least she said the truth and tried her best to clear her chest and eventually clear this mess of which I made in the first place. Done (how's that for rymes)
















Hidup USIM! Walaupun aku duduk dalam lab UMT, tapi tetap bangga sarung lab USIM. Hehehe... (walopun imej usim jadi terbalik sebab mirror image) MISU?








Note: Miss A cuti bukan sebab aku semata but knowing that her leave is a little bit got something to do with me was quite heartbreaking. Oh!







1 comment:

ermafatiha said...

hahahaa.... pencuri la ni? toink12

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers