Saturday, May 04, 2013

Jangan lupa 4 Mei 2013




Adoi tajuk entri nak gempak je.






Sebelum aku merapu, aku nak ingatkan diri sendiri beberapa keypoints tentang peristiwa yang berlaku hari ni. Perbezaan masa selama 6 jam, pisang berbuah dua kali, dan aftermath effects.







Apa tu?








Hari ni aku mengalami kejadian yg sama seperti dulu. CB. Abbreviation for cirit birit. Englishmen say diarrhea. I say sakit perut yang sangat dasyat, perut seperti ditoreh dengan pisau. SAKIT!







The only other person who experienced the same thing, is my mom. But my mom has cleaned her stomach this morning, around 7 am she says. Me? I only experienced the pounding ache in my left abdomen at 11 am.  The pain started to attack my stomach, then it spread to the upper part of my thorax. It was excruciating. Around 12 noon, I was urged to go back and forth into the jambs because the irregular bowel movement had triggered extreme pain due to its violent turbulence. Wow, I felt like dying. 









Things that made me wondered is the fact that I experienced the pain 6 hours after my mom did and the same thing had already happened before when I was at my rented house in Nilai. Masa tu, seme orang cirit-birit, termasuk aku. Sebab makan makanan basi. Ade jelah beberapa ketul perut buaya yang langsung tak terkesan dengan makanan basi tu. Yang hairan, rata-rata stat sakit perut dalam pukul 6-8 malam. Aku pulak tetibe buat magik. Dalam pada orang keluar masuk jambs, aku rilek je duk lam bilik main laptop. Bajet selamat la sebab aku memang tak rasa sakit pun. Happy tummy? Absolutely NOT. 






Malam tu just before aku nak lelapkan mata dalam jam 12 tgh malam, perut aku mula sakit. Memulas macam ada ribut taufan dalam perut (see the 6 hours difference??). Masukla seorang aku ke dalam jambs. Namun apakan daya, nothing happened. Only selepas beberapa kali ulang alik barulah ada hasil. Ya Allah, sakitnya toksah cite. Aku x tido rasanya malam tu. Sampai pukul 6 pagi baru hilang sakit tu. Just imagine betapa siksanya aku terpaksa bertarung seorang diri dalam kegelapan malam. Malam tu menyaksikan aku menyabung nyawa untuk melepasi satu dugaan yang amat dasyat. Mujur at the end aku survive sehingga ke hari ni. Namun, survival seorang aku ke hari ni tidak lain tidak bukan hanyalah untuk mengalami trauma kali ke berapa entah dengan ditimpakan dugaan yang sama. Ya Allah, selamatkanlah aku. 








Pisang bukan sahaja berbuah dua kali, malah lebih daripada 3 kali. Subhanallah! Sampai sekarang episod hitam  tu masih terasa. Perutku seakan bloated dengan angin. Sebab aku tak makan pape sejak sarapan pagi tadi. Sakit dow. And as of now, rasa macam menggelegak dalam perut. Skali skala ia growling dan aku tak leh nak pastikan samada growling tu disebabkan sakit ataupun lapar. 







Ya Allah, sembuhkanlah penyakit hamba-Mu ini Ya Allah!








The end

1 comment:

DeaDay said...

Try chi kit tek aun

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers