Friday, June 28, 2013

Kegilaan Gula-gula Hancur

Gula-gula. Dalam bahasa Teganung orang panggil cekelat. Tak kira la mende tu gula-gula Hacks ke, choki-choki, hatta coklat bars sekalipun, we call it cekelat. Kalau kebetulan ada orang Teganung yang duduk sebelah kau dalam kuliah yang super boring lalu bertanya "Nak cekelat?" sambil hulurkan gula-gula Hacks atau Mentos, faham-faham je lah. Hehe (macam kalang cat la, maksudnya pensel warna). Anyway I'm not gonna talk about that Gula-gula group yang cuba untuk tiru K-Pop punyer group. Memang sadis. Ehem.




Now people are crazy over this addicting game; CANDY CRUSH





yo, meh cekelat sikit...






Talking about the madness over Candy Crush. Tengok, sampai ada orang namakan restoran dengan Candy Crush lolsssss... (only in Malaysia) 







Seriously game ini sangat berbahaya sebab game ini membuatkan orang ketagih





What makes me laugh to heart content is this vid by Ryan Higa. Seriously, kalau betul-betul buat movie ni mesti laku cam goreng pisang panas.







Ryan Higa, stop posting funny video!!






p/s: aku sendiri pun gilakan game ni. Sampai sanggup cepatkan masa kat enset. Cerdik la jugak kan??

4 comments:

MalayScientist said...

Nasib baik tak ckp sal gule2 kpop wannabe tu lol.
Haha... kalang cat!
lol snggup tipu henset.. .
Weih Ryan!!!lawak weih dou!!

ermafatiha said...

well, aku pun ketagih bende ni. Eh, boleh cepatkan masa kat handphone.? Kenapa aku tidak sepandai itu? heh

Jαnnαhツ said...

Boleh ema. Tapi certain apps x allow kte cpatkan masa. Ada errors. Hahaha. Dulu aku main gtu ah. Last2 kne uninstall candy crush sbb da slalu tukar masa. Pahtu install balik. Cam hape je. Kahkahkah.

Jαnnαhツ said...

Wey aku da tau cara yg betul utk cepatkan masa! Tukar setting jadi lebih sehari. Pahtu bukak candy crush and kita akan nampak full lives. Pastu cepat2 keluar balik tukar balik setting masa tadi if not nanti jadi beribu jam kene tunggu. Hahhhaha. Kredit to cikepal

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers