Monday, June 03, 2013

The Hurting Truth






"Muka Jannah memang tak boleh blah," *sambil gelak nakal*







Kata-kata dari seorang kawan satu lab tentang riak muka aku masa mula-mula masuk lab kimia tu. 






Itulah kata-kata yang memang membuat aku agak butt-hurt haha. Erm. Ceritanya begini. Tadi ada budak baru under Dr KA yang nak sambung master. Sebelum dia keluar at the very end of the day, dia sempat senyum kat sahabat nie masa bertembung kat pintu lab. Babtu sahabat tu cakap yang aku tak senyum pun macam budak baru tu masa mula-mula aku masuk lab Jabatan Kimia nie. Muka masam tak bleh blah. Waahhahahaha, blah la muka kau Jannah! *aku memang ada masalah jiwa tyme tu babtu kedekut senyum so maafkan daku wahai tuan puteri gunung ledang*






Aku tak tahu kenapa aku jadi sangat happy bila ada budak baru tu. It feels like having a new friend who is in similar circumstances with me. Yelah selama ni aku je budak baru dan aku sangat PASIF okay? See the capslock?? When a newcomer came, it feels like having another friend sitting besides me in the class called NEWCOMER. See the relevance?







Aku pun tak faham nape aku jadi so talkative when this newcomer arrived with Dr KA. Ya Allah! Aku pun berbual la dengan Wani ni lepas Dr keluar dari lab. Umur sama je ngan aku, 24 tahun. Program Kimia Industri yang dia amik kat UMS tu 3 tahun je. USIM je 4 tahun wuwuwu. Okay let bygone be bygone (what about Ridsect?) okay lame joke bhaha.






Maybe aku jadi begitu sebab aku pernah harap ada orang yg super talkative yang akan layan aku as a newcomer masa mula-mula aku jejakkan kaki ke lab itu. Unfortunately, everybody at that time was busy and they act like they don't even bother the newcomers maybe because the lab is already packed and adding even another person is not something to feel happy about. Mereka tak salah. Salahnya aku sebab aku terlalu memencilkan diri dan merasa terasing dengan dunia mereka. Padahal takkan mati if aku yg amik inisiatif nak tegur mereka semua yang comey momey ensem ensem tu. Hehehe. 






That's why I acted like a crazily hyperactive person (yelah kan dulu takde yang layan aku macam tu so aku decide la nak layan orang lain the way I wished to be treated like. tak salah kot) Aku lah yang cakap tak henti-henti lalu menimbulkan tanda soal yang besar atas kepala alchemists lain yang ada dalam lab tadi. Yelah, aku da macam transformer da tadi. Daripada seekor kucing yang pemalu terus jadi seekor harimau pokok yang kuat ngaumannya. Siap ada yang cakap "Hah, baru dengar suara Jannah hari ni." Arifah yang comel pun kata kat aku something, "Jannah dapat kawan baru hari ni," Hahahahah!! *malu maknok*







Yes ku akui aku memang sangat banyak bercakap dengan Wani tadi. Dan aku rasa mende tu satu titik perubahan yang baik untuk aku menuju ke arah menjadi manusia yang lebih open dalam berkawan dan tidak lagi menyembunyikan diri di bawah lab coat putih itu. Hehehe.







Walaupun sedikit butthurt dengan kata-kata yang atas sekali tu, tapi que sera sera. Menda da nak jadi. Kebenaran memang pedih kan? Just face it and change it.











p/s: tengah layan Unbreak My Heart. Jiwang gile kot lagu nie.. Huhu.







Muka aku memang dah camni dah dari kecik lagi nak buat macam mane?? Hahaha!!






No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers