Saturday, July 06, 2013

Slender Weekenders

Salam bloggers kesayangan sekalian!












How's your day? Mine? Alhamdulillah. Spending time with bestie is very much fun. Huhu. I feel down last week since I had my laptop repaired at the NZR computer repair service centre so I cannot actively go online sesuka hati seenak jari (sbb nk buat post dalam blog). Walaupun ada smartphone yang enable users utk online, aku kurang suka online guna le Samsung. Sebab unlike tabs or notes, my s3 mini is small for typing entries for blog (sorry dear henpon sedap je mengata). Dah nama pun mini memang la kecik.






Okay. Talking about spending this weekend with bestie. So what had we done?





1) Jalan-jalan kat Pasar Payang


Erm actually aku saje je ajak dorang pegi pasar payang. Ronda area atas pasar. Tapi disebabkan kami orang Teganu menghormati jumaat as the penghulu segala hari, memang agak lengang la suasana kat bandar Teganu pada hari jumaat (menghormati jumaat means you rest at home to prepare for jumaat prayer).





Atas pasar banyak la baju batik, kaftan, songket dan kain batik but since dorang xde intention pon nak shopping batik stuffs, we ended up going home early.  Aku beli kueh cakar ayam yang sangat comel. Manis rupanya, manis lagi rasanya. Baru kutahu cakar ayam dibuat daripada ubi keledek. Nyam nyam si cakar ayam, sekali termakan terus tertawan *ahaks!*




2) Makan ICT


Hahahaha. ICT tu ikan celop tepung je kot. Hahahhaha. Dzilal ajak la kitorang makan ikan celop tepung kat Pantai Mengabang Telipot. Aku pun tunjukkan jalan. Masa tu pukul 3.30 ptg. Aku pun cakap la maybe takde orang lagi sebab macam terlalu awal untuk makan mende celop tepung ni. But guess what? Sangkaan meleset!!!!! Memang da ramai giler orang masa kitorang sampai!!




Warung Pak Nong ni memang laku giler. Siap ade plaque dari team Jalan2 Cari Makan kat warung dia. Khelasss la Pak Nong. I loikeeee *gitewwww*










Yo wassakkk Pak Nong wassakk??? *wassap versi ganung*





Tapi kat sini dia pakai sistem layan diri. Bagi aku sistem ni kurang bagus la sebab memang tak berapa efisyen. Kau tau la kan attitude orang kita yang tak berdisiplin. Bukannya reti nak beratur. Main redahhh je. Lantak la sape yg cepat dia dapat even though orang tu mari lagi lambat daripada kau. Kejamnya dunia celop tepung. *sigh*





Ha... macam2 adaaaa.  Sotong, ikan,  udang celop tepung, keropok. Just name it. Ikan paus celop tepung je takde ngehehhehe.









Dek kerana duk tunggu sotong goreng tu smpai ke meja pertarungan (sebab dang sampai ke meja, memang kene cepat sambar sotong tu sebab mende memang hot items and fast selling) udang celop tepung da jadi sejuk. ABC pun cair. Kan da kata sistem layan diri tak efisyen. Omaigod.








Muka bestie stress tunggu sotong celop tepung. All eyes on the kitchen lolsss. Alhamdulillah walaupun muka kami stress sebab terpaksa tunggu hot items sampai, muka kembali menguntum senyum saat membayar. Total up RM37. 




Sotong celop tepung: 2 ekor (saiz sederhana)
Udang: 8 ekor (pun saiz sederhana)
Ikan selar: 2 ekor (besar la jugak) 
Mi goreng 1 pinggan
ABC: 2 mangkuk
Air kelapa
Teh peeng aka teh ais





ISN'T THAT CHEAP ENOUGH?!!!!





3) Lepak at the beach














Muka super happy sebab dapat makan celops tepungs with cheap price. Wallahhh













Tadi pekena nasi kerabu Mak Teh. This is awesomeness. Memang favorite sepanjang hayat. 










Budak sengaja buat aku jeles dengan tudung LV lerang besaww.. bagi la yang LV tu kat aku!!!! *gaya meroyan*










Thanks youja chingu sebab bagi ai bracelet. Memang bracing la you punya hadiah. Heheheh






Nota kaki kejang: rasa nak gelak kuat2 bila teringat cerita bestie pasal teh peng. Ada kawan kitorang tu dia org pantai barat tanya peng tu apa. Kitorang cakap la teh peng tu maksud dia teh ais. Then she asked "dahtu ais korang panggil peng jugak ke?" Lolsss (ais kitorang panggil air batu. Peng tu just untuk phrase teh ais atau apa2 minuman berais but still bergantung)

4 comments:

cik rusyie said...

sedappnyaa makanan tuuu.

ermafatiha said...

seronoknya jannah n zilal. Aku rasa aku rindu la.pfft...

Jαnnαhツ said...

Sedap tu memang lah sdap tapi lepas makan terus demam sebab alahan ngan udang... ma sya Allah

Jαnnαhツ said...

Seronok la jugak. Emm aku demam dua hari sebab alahan udang celop tepong. Hahahhhaha. Sabor jelah...

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers