Tuesday, August 13, 2013

600

It's either me being infatuated with this Japanese drama or my head has really gone crazy hahaha. Yes, I must admit that I love Japanese dramas!!! They are super awesome and super fun to watch. Lagipun, drama Jepang banyak moral baik dan mesejnya yang tersendiri. Bukan setakat pelakon-pelakonnya je yang talented dan ada rupa komersial, jalan ceritanya mostly worth to watch. Kenapa drama Melayu tak boleh jadi macam tu ye??? Hairan aku



As of now, I cannot help myself from repeating the same episodes of Nobuta wo Produce. Why Jannah why?? Tak boring ke??????? Aku pun tak paham. Is this some kind of sickness? Aku ni jenis yang suka ulang tayang drama atau movies yang aku boleh bagi ranking 7 ke 10 bintang. Kalau ranking bawah daripada tu, aku akan cepat-cepat delete dari komputer aku sejurus selepas aku tengok hohohohoh. Dan yang super anehnya, bila aku tak bosan pun ulang my favourite dramas/movies. Bukannya ulang sekali dua, da dekat 200 da kot!!! (melampau  sehhh). Entah mengapa begitu pulek jadinya. 







Anyway, best sangat ke Nobuta wo Produce??  Meh aku citer best ke idok...





Nobuta (Horikita Maki) ialah seorang yang sangat pendiam dan terlalu mengasingkan diri. Dek kerana personalitinya itu, dia dijadikan mangsa buli oleh rakan sekelas. Shuuji, seorang student lelaki yang bajet cool kat sekolah tu (Kamenashi Kazuya) mendapat idea untuk selamatkan Nobuta dari terus dibuli saban hari dengan mencipta satu pelan rahsia untuk menjadikan Nobuta student yang popular di sekolah itu. Dengan bantuan Akira (Yamashita Tomohisa) perlahan-lahan Nobuta mula menjadi perhatian perhatian kawan-kawannya yang lain. 






Antara babak yang menarik dalam drama Nobuta wo Produce






Sama tak muka Nobuta dengan anak patung dia??? Woooo spooky kan? Ada khabar angin pasal seorang perempuan berambut panjang yang suka duduk di kuil sambil pegang anak patungnya. Anak patung tu pulak mukanya sama ngan perempuan tu. Budak-budak duk pakat panggil Mayonaka-sama. Masa nilah Akira dan Shuuji dapat tahu yang Nobutalah Mayonaka-sama yang sebenarnya. *sigh*








Babak Shuuji dan Akira cuba nak pujuk Nobuta potong rambut. Dek kerana Nobuta tak nak jadi berbeza daripada patung kesayangannya, diorang ni semangat nak cuba ubah gaya rambut patung tu dengan harapan Nobuta pun akan potong rambut jugak. Yang kelakarnya, boleh pulak makcik tukang gunting rambut pegi layan request diorang nie. Siap buat layer lagi. Bhaha.












Tada!!! Dah comel da mini Nobuta. Sugoooi kawaaaiiii!








Hahahha yang ni favourite scene!! Masa ni dorang ngah wak research cari idea macam mana nak buat rumah hantu untuk festival sekolah. Tengah-tengah duk bincang pasal prop, keluar scene seram dari videotape yang dorang pasang. Tiga-tiga orang tu termasuk pakcik kepala botak jerit macam tak hengat duniya. Nobuta je selamba badak sambung tengok, tak terkesan langsung dengan scary movies. Hahahhaa (sama macam watak Sunako dalam Yamato Nadeishiko Shinji Henge).











Scene ni pasal Shuuji dan Akira cuba nak jadikan contengan atas uniform diorang menjadi trend baru kat sekolah. Kat belakang Akira tertulis Baka aka stupid. Shuuji plak Show off. Sebab dorang nak cover Nobuta yang terpaksa pakai uniform sekolah yang terconteng Busu aka Ugly.









Ha, best idok jalan penceritaan aku? Kalau nak rasa best lagi, kene experience sendirilah menda nie. Watch the drama on your own bebehs. Hohohohoho.












Nobuta wo Produce rocks!

7 comments:

hamizah adam said...

bila tengok all the print screens tu, macam tak pernah tengok lagi. tapi tajuk tu macam familiar sangat. ke miza ada cerita tu tapi tak tengok lagi ? ahhh. confused. kena check balik ni. aih ~

Jαnnαhツ said...

Ade la tu kotnyer cuma maybe x tertengok lagi. Huhu

hamizah adam said...

okay. dah check. tiada ! mungkin kat external lama. dan external tu rosak dan telan segala macam cerita korea & jepun bersama. jannah ada ke cerita ni ?

Jαnnαhツ said...

ada... saya ada complete episode

hamizah adam said...

macam mana ek nak amek kat jannah ? stay kat mana ? atau pun pm kat fb miza alamat. nanti miza send pendrive. boleh ? (nampak tak effort kat situ ?) hehe.

Jαnnαhツ said...

Datang la umah... kita share drama yg ade heheheh. Umah saya di gong badak

hamizah adam said...

gong badak ? kat mana ek ? bunyi dia macam berat je. ehh ~ salah. bunyi macam jauh je.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers