Sunday, August 11, 2013

Golden Sand

Assalamualaikum adorables.




Raya kedua kami sekeluarga ke Pasir Mas. Raya ketiga barulah bertolak balik semula ke Terengganu. Sangat menakutkan when aku nampak kemalangan yang berulang di sepanjang perjalanan. Dalam 4 buah kemalangan yang kami sempat lewati masa on the way balik. Even after sampai rumah pun abang aku cakap ada status FB pasal ada accident kat Kampung Apek (lol the name) after we traversed that area maybe half an hour later lah kotnyer. Seriously it was something very amazing coz such many incidents could ever happen on the very same day. What's wrong with Malaysians anyway? Selalu je ada kemalangan kan? It's either due to our rotten attitude or the conditions of the road which could be the main cause. To me, that attitude part may actually contribute more to the likelihood of accidents to happen on roads rather than its counterpart. Nauzubillah min zalik. 





Dalam perjalanan, kitorang 5 beradik memang kecoh giler. Tak henti-henti bercakap, bergaduh, ketawa, mengilai, mengusik,  dan lain-lain aktiviti yang berunsurkan lagho. Sampaikan ma aku kata "Bawak-bawak istighfar gok. Ni dok, cakap mende takdok pekdoh." Itulah pesan ibuku. Tapi susah lah nak ikut pesan ma. Aku memang macam nie once aku mingle around my siblings and cousins. Memang gila-gila. Bila bosan sebab perjalanan jauh, mulalah keluar macam-macam cerita. Kejap cakap pasal video Faradyable. Pastu cakap pasal parody Supernatural. Memang gila. Pastu kitorang akan argue over silly stuffs like one of my brother's





"Muka aku macam Fahrin kan?" 




Aku buat muka. Adik-adik aku dah start gelak. Perasan gila la abang aku nie. Hahaha.





"Ma oyak muka aku ade meh Fahrin. Tang mata kotnya." Sambil tepuk bahu ma. 





"Ceshh, perasan." Aku berbisik. 





Pastu dia sambung balik to being narcissistic;





"Ye. Aritu kawan ada sekali kawan aku kata aku macam Fizo Omar. Masa tu aku pakai spek itam."




Okay I was like, why was my brother being so perasan?? Hahahahha. What tickles me most was when our youngest brother said this;




"Nasib je,"




And all of us was like, MUAHAHAHAHAHAHAH!!! We laughed to our heart content. Seriously, that reply was so not related to the statement aforementioned. Nasib je? Hahahahahahha!!! We burst into laughter non-stop. Sampai ma aboh pun tersenyum je kat seat depan. Diorang paham. Kitorang memang camni. Kalau bab mmappuhh ke orang lain memang cepat dan tepat ah kene batang idung. Memang kene bahan ah sapa yang jadi mangsa. Nasib ah. Aku rasa, adik aku nak cakap kebetulan, tapi dia tersilap cakap nasib. Hahahaha (err again).








Pahtu duk nganying ke video Faradyables ngan parody Supernatural. Memang poyo ini semua. Gelak macam tak hengat dunia. Macam lah lawak bebenor video-video tu semua. Lagho je lebih.








That's our funny brother. My doppelganger, but boy version







Berenti kat kedai keropok before sampai Pasir Mas. Kedai keropok Losong but we were at Setiu. See the irony??







Pemandangan di Kampung Tok Deh, Rantau Panjang







Ayokk kambing handsome makan sampah. Hilang kehenseman seketika.








Budak Banting yang ting-tong sama naik ngan kakak dia.







We are here to camwhore ngiahahahha








Ting-tongites






Pengaruh Nobuta wo Produce. Angkat tangan buat simbol fox pastu sebut "Kon! Kon!" macam gaya Akira Kusano aka Tomohisa Yamashita (bukti ting-tong yg paling jelas)








Familiku-sepupu, mak sedara, pak sedara, anak sepupu






Love the scene







Aboh baru masuk masa nie








Ma ngan Bakyah memang serupo. Sebijik. Doh name pon adik-beradik









Olololo, rasa nak makan je budak tembam nie. Comey sangat dekpong anak sepupu aku nie.






Ye awok memey comey. Sampai bersalam cium tangan ngan abang aku terkeluar air liur dia hahahaha






Dialog ni memang betul-betul terjadi antara aku dan makcik Ayu yang umurnya sama ngan aku tapi da ada 4 anak. Bukan rekayasa okay?







Kimi ngan Nodin. Kembar lain mak lain bapak. Hehehehe









Huk alohh semua duk pakat naik skuter. 







Petname: Sasha Nur Hawani. Entah sape lah bagi nama kahkah. Lucu siot. Kucing ni bajet hot sebab boleh pakai baju raya masa hari raya. Dahla nama bajet vogue. Posing macam mak datin pulekkk. Hahahha.










Salah satu kemalangan yang disaksikan oleh mata kepala kami. Sampai jammed jalan jadinya. Jammed pun bukan ape, sebab orang perlahankan kereta nak tengok bas terbalik. Mujur tak capsize. Bas nie terbabas langgar divider. Mungkin driver mengantuk kot time tu. Patutlah sebelum tu aku nampak ambulans atas jalan. JPAM pun hado masa tu. Maybe ada yang parah. Maybe. 






I love this bag from Sya Wardrobe. Boleh sumbat macam-macam dalam beg tong dram nie. Besar dan selesa bawak ke hulu ke hilir. Huhu. Takpelah saje je nak promote. Jangan marah.







Masa duk umoh tokki, aku takdok mende nak wak. Pahtu mitok pen ngan kertas kosong ngan Ruff and conteng-conteng macam budak darjah 2. Siap main teka-teka ngan si Ruff yang sibuk buat assignment, sapa nama sebenar setiap ahli kumpulan ABBA. Last-last, satu habuk pun tadak. Salah teka semuanya. Melepas nak makan steamboat if berjaya teka dengan betul. Kihkih. Dalam pada duk menyonteng entahapekebenda tu, aku sempat jugak lukis sesuatu. Nak tau apa rupa lukisan aku?? Jeng jeng jeng...








Tadaaa!!!! Okay ayah aku kutuk kaw-kaw lukisan aku nie. Beliau kata macam budak-budak punya corengan. Hahahahahaha. Noob gile kalu tang melukis secara rambang nie. Tunggu aku fokus gila-gila dulu ah baru boleh render lukisan ala-ala Picasso. Baru terkejut nanti kang haha.









On the way balik Teganu kan jalan agak jammed. Aku kalu jam ni mmg x berapa gemor la. So aku besenya akan tido. Ritu pun aku banyak tido. Tido pastu terjaga balik tapi jalan jam jugak. Hahhaha. Pastu dalam pada bangun tido bangun tido tu, ade sekali tu aku terbangun and x ingat pulak aku ngigau pasal ape sebab tetibe aku cakap macam ni;




"Jom kita raya rumah fizo,"





Abang aku pon jawab,





"Huh lepas doh Fizo. Jerteh doh ni!"





Hahahaha betapa tidur x sedarkan diri. Sedar je da ade Jerteh. Da lama da lalu Pasir Putih. 





p/s: gambor masa duk Machang Gojoh aku dok amik. Nyesal plok wasseang.


p/s/s: raya kat Kelantan cam happening skit la berbanding dulu. Maybe sebab ada gambar

1 comment:

MalayScientist said...

raya tahun ni happening sebab pakai shawl haha.

'Nasib' jer tu, haha XD

tu baru 2 buah rumah tau


mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers