Monday, August 26, 2013

kATA-kATA iTU


Aku telah luahkan apa yang aku rasa kepada supervisor. Aku cakap yang aku ada masalah nak bergaul ngan orang dan aku ada masalah nak faham method yang ada dalam research tu. Aku agak terharu dan tersentuh dengan takdir yang Allah tentukan untukku. Allah menemukan aku dengan seseorang yang sungguh baik. Dengan attitude aku yang serba hampeh dan suka skip labworks, masih boleh lagi beliau cakap dengan lembut dan tidak meninggikan suara. You know what?? I feel like crying. Tadi masa jumpa chit chat ngan dia, air mata da bergenang time aku cakap pasal aku ni inferior dan jenis pemalu ala-ala mimosa pudica (reference sains lagi haha). Aku kalau cakap pasal kelemahan aku dengan orang lain, memang akan terasa muzik korea (yang kuar time scene sedih dalam drama tu) mengiringi. Sedih wohhh. Sensitip sangat la aku nie. Menyampah.




Kalau bukan kerana supervisor aku ni baik sangat orangnya, lama da aku angkat kaki. Tapi dek kerana kebaikannya dan kesudiannya menerima student yang banyak kekurangan macam aku nie, aku jadi tak sampai hati nak lari. Mana lagi nak cari orang macam dia? Aku rasa supervisor aku nie seorang yang understanding dan sangat berlembut dengan students dia. Da macam pangkat abang da. Sama macam supervisor aku masa USIM dulu. Supervisor aku dua-dua laki masa research final year kat USIM hahaha. Sorang GEN-Y sorang GEN-X  Supervisor aku yang GEN-Y memang sempoi dan tak lokek markah. Umur pun tak beza sangat. Macam abang adik. Yang sorang lagi GEN-X. Beliau memang da macam ayah bagi kitorang semua. Arwah (may him rest in peace) seorang yang agak tegas dalam pemarkahan huhu tapi beliau pun sempoiii okay?? But in his own way lah. GEN-X memang berbeza dengan GEN-Y. SV sekarang ni GEN-Y jugak. GEN-Y memang sempoi. And nasib aku dapat supervisor laki pah cerohhh. Sampailah ke praktikal. SV laki jugak!!! Kenal Eruwan Gerry Norsen??? Raja Lelong Malaysia tuu!!!!





Aku lupa dah apa aku punye point sebenarnya. Ehem. Tadi bila aku cakap aku ni pemalu dan susah nak bergaul, beliau kata macam tak kena je ayat aku tu dengan appearance aku. Beliau cakap aku ni ceria orangnya (hahahahahaha lol). Ceria la sekali sekala. Bukan ceria sokmo. Luaran macam ceria, dalaman gundah gulana caca marba. Haha. Aku memang pemalu. Aku ni suka duduk diam tak tegur sapa-sapa. Lagi-lagi bila ada masalah. Susah dekpong rasa nak open up myself to others. Lolkah aku? Se lagi, aku cakap la, aku ni lemah bab labworks. Kalau bab menulis in sha Allah takde masalah. Dr kata ape? Yang labworks boleh paksa. Yang writing susah nak paksa. Writing ni macam skill la. Kalau cakap pasal skil, kene acquire for a long time baru dapat grasp the skill. Yes aku akui itu. ALHAMDULILLAH sebab tang writing Allah bagi aku lebih. Terima kasih Allah, terima kasih. Dek kerana kata-kata itu, aku rasa bersemangat sikit. Err, sikit je???





Yang paling lol ialah apa yang beliau rasa pasal masalah pergaulan aku tu masalah kecil je. And pandangan yang sama turut diberikan oleh seorang kawan aku. Hahahahahahaha.....









Okay dah dah. Sambung kerja.






Bukti inferior. Gamba asyik nak blur je hahahaha



2 comments:

erma sgt comel said...

weh, ko update blog dua kali sehari ke hape ni? aku tak sempat2 nak hupdate mak aihhhh.

baguihla ko dah semangat. Yeahhhhh, menulis ko tu satu skill yg xde pada org lain, u have it.bersyukursyukurla banyak-banyak..


neghenghengeh

Jαnnαhツ said...

Hahaha aku mmg suka update belog kadang2 dua post sehari. Bosang punya pasal. Ermmm. To say dat I'm completely okay is not okay. Aku cuba menerima nasibku ini dan cuba mencintai apa yg aku ada skang ni. Mu tau sbb ape?? Sbb aku suka duduk rumah!!!!! Tu yg fenting ya ali baba vujang lapok *tetibe*. Byk kmudahan hahhhahhha Syukurla alhamdulillah. Jom sama2 habiskan masa scepat mgkin *padahal byk lg kne vuat*

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers