Wednesday, August 21, 2013

Nobody

I got nobody to care for me there.
Whenever I am not around, no one
 would even bother asking why.





Is it hard to send a piece of message asking
where I am?  Or why wasn't I coming to the lab?
If you are being a major cheapskate,
just email me or maybe Wassap me.
It's free but still acceptable.





Being treated like this makes me much sadder.
It felt like they don't even care about me. 
As if they had not even a speck of worry on my absence.
As if whether me being absent or present never change
their existence. Come on peeps, I need some
ATTENTION right now








Or else I cannot move on





This thing makes me realize
 that I don't
belong there.
Sayonara guys.
Hope you will be happy
without me




p/s: this is how master students are. masing-masing dengan hal sendiri. tak care pun pasal aku. huh!

4 comments:

Dea Day said...

Siyesly Jane.. Are you ok?

Jαnnαhツ said...

No. I'm not okay....huhu

ermasangatcomel said...

janah, kelakar ok. why is that this veryveryvery tiny matter u care tooooo much. Pada aku baguslah orang tak hirau pun. Buat hal sendiri je. siapkan cepat-cepat. Takde org worried, takde org menyusah hidup kita. cukupla famili yg ada depan mata tu.

ni ke penyebab mung jadi berubah lagi sekali? huhey. come on la. this is just a shit lah. (sory aku gune ayat kasar). bersyukur la apa yg ada sekarang. berapa kali lagi ko nak feeling berubah-ubah macam ni.

ko peod?

btw, kalau ko betul-betul taknak, say it.DO it. Dah banyak ruang waktu ko amik untuk fikir. Now, this is the time to act. Dah sepatutnya berada di pertengahan pun. come on sayang.Decide elok-elok. Ko berubah-ubah sebab ko tak decide betul-betul. Once ko dah tekad, ko takkan menyesal dah. Ni ko masih ulang benda sama beb. Kalau ko tak suka, just do it la beb...just do whatever thing u like.

Maybe ko amek Master in languange? and then mase phd mungkin mung rasa mung nak buat lab semula. Boleh je kan.

pilih yg terbaik utk hidup mati ko.ok tata

Jαnnαhツ said...

ema, aku mcm nie la. even this small matter makes me care too much.. entah sejak bila aku stat jadi overly emotional dan oversensitive mcm nie. hari ni aku baring je atas katil, tgh berperang dengan prasaan. ayah aku kata aku x bersyukur dengan apa yg aku dapat, aku jadi sedih bile ayah aku kata gitu. padahal sebelum ni kata takpe ah aku nak tukar course pun. tetiba belakang aku ckap lain. sedih woo. aku rasa cam nak give up je.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers