Tuesday, August 13, 2013

Air mata Syaitan di bulan Syawal

Assalamualaikum.





Lupa nak update cerita pasal raya kelima. Ada dua majlis kawen masa raya kelima nih. Seronoknya pegi majlis kawen. Kau rasa kenapa? Sebab kau boleh usha aweks cun melecun ataupun lelaki ensem yang berpotensi dijadikan future wife or husband? Atau sebab kau boleh mencari ilham untuk pelamin dan khemah kawen bila tengok majlis orang sebab kau pun da tak lama nak kawen? Ehem. Semua itu poyo hahahah. Salah! Sebab utama seronok pegi majlis kawen ialah bila kita boleh makan nasi minyak! Aku ngan Koyah share favourite yang sama; NASI MINYAK ORANG KAWEN. Haa tu dia. Kalau nasi minyak biasa rasa dia biasa-biasalah. Dah nama pun nasi minyak biasa muahahaha. Tang nasi minyak orang kawen nie, rasa dia lain macam naaa. Yelah, da nama pun nasi minyak orang kawen. Ada barokah di situ so rasanya pasti ekstra lazat.





Aku ma aboh. Masa ni kat rumah yang pertama. Gulai daging dia memang superb. Tapi dek kerana nak jaga body aka diet, aku makan sikit je. Hahahaha diet kononnnn.








Pelamin yang pastel pink. Kawaai! Bila pelamin pun nampak cantik, tangan pun gatal je pegang kamera nak amik gambar. Hahahahahaa. Poyo ini semua.










Dialog itu rekaan saja.








Sistah







Okay lets go to Muzium Losong for our second majlis, shall we??











Sempat lagi amik gambar kat depan muzium ngehngeh. Memang mengimbau kenangan la muzium nie. Masa sekolah menengah dulu, cikgu buat kem pemantapan PMR kat muzium nie. Seronok. Hahahaha. Majlis kawen kedua yang kitorang terjah dibuat di sini. Rupanya anak sedara Cikgu Taha yang buat walimah kat Muzium Losong ni!! Ya Allah terkejut gila aku!  Pegi pun atas jemputan sedara jauh aboh. Bila da sampai and borak-borak senyum-senyum tu, baru tahu yang kitorang ade hubungan saudara-mara sabit ngan Cikgu Taha  hahahahha...  Cikgu Taha kaunselor sementoji masa batch lama dulu-dulu. Cikgu we heart you forever.











Okay dah dah. Jom balik rumah makan kek batik *kan da kata konon nak diet*









Kek yang super chocalateyy and gravily!!! Resepi mudah tapi silap teknik punya pasal, habis jadi terlebih sos coklat. Ni kes silap letak lebih air lah nie. Shoot. Tapi lega sikit sebab rasanya tetap mantopppp. Banyak hurup P kat situ. 







Okay lepas nie nak buat entri pasal resepi kek batik ni pulak. Salam sejahtera readers... Thanks for reading this entry.... Peace yowwww~






p/s: syaitan akan menangis apabila anak Adam bernikah lagi-lagi pada usia muda.

p/s/s: ramai pulak yang nikah time raya nie. Habisla kuar air mata darah la kau syaitonnnn

2 comments:

ermafatihae said...

Adik kau bgaya sakan meh

Jαnnαhツ said...

bergaya la jugak mehhh... ema!!!!! ema uchuk

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers