Tuesday, October 01, 2013

APaPunTaKBoLEh

Pagi ni ada emel masuk. Emel yang aku memang tak sangka-sangka. Ada lagi rupanya formality yg perlu diselesaikan. Argh!!!!!! Dokumen yang sampai semalam pun tak settle lagi. Ni ada pulak yang nak kena amik and isi empat copy. Ya, empat!!!!! Dengan labworks aku yg masih sekangkang kucing and minggu ni plak ada workshop writing 2 hari and tambah pulak ngan seminar research methodology dua minggu kat USIM arghhhhhh (sila paham keserabutan otak sekarang nie).



Okay. Apa yang aku buat, aku sumbat earphones, and bukak lagu pasang kuat-kuat. Gile heaven. Hilang stress guwa. Hahahahaha. Pastu aku take time untuk pull myself together and bertenang and buat list menda aku kena buat. Lepas list, alhamdulillah rasa lega sedikit sebab tak banyak pun sebenarnya. Pelik. Pagi tadi kenmain stress sangat sebab dapat emel camtu. Lepas listkan apa yang nak kene buat, rasa tak banyak pun. Betullah, if kita ada banyak keja nak kena selesaikan, cuba bertenang, jangan panik bro. Bila panik, maklumat yang ada lam otak akan mula berserabut serabai babtu yang jadi pening lalu stress tak tentu pasal. Ambik pen and kertas, tulis apa yang kene buat satu-satu, and kalau boleh sort ikut priority. Yang paling motan tu letak atas sekali yawwww. Pastu bajet menda yang nak kena buat tu dengan masa yang ada. Done!!!



Biasalah. Bukan senang nak senang. Dalam hidup ni, banyak masalah boleh menerpa pada satu-satu masa. Rileks sudah Jannah. Orang lain lagi banyak, berkarung guni masalahnya. Kau punye sekecediput ni pun nak heboh. Rileks brader rileks sister, kalu stresspun tak de guna. :P



Photo

stress sampai ter-paste dua kali gambar. kau hado?

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers