Saturday, October 05, 2013

FEAR

Assalamualaikum dearies and lovelies.








Da lama rasanya aku tak tulis something kat blog kesayangan aku nieh. Maybe sebab lately I was kind of busy. Terkejar sana terkejar sini. Minggu lepas pegi seminar thesis writing yang awesome sangat-sangat hokay? Walaupun agak letih tapi banyak input yang aku dapat hadam. Minggu ni pun banyak keja kot nak kena buat. Skang ni pun tengah sibuk dengan aktiviti mengisi borang perjanjian la itu lah ini lah. Banyak kene isi. Report bulanan pun tak siap lagi. I am such a dead meat. Layakkah aku terima biasiswa dengan diri sendiri yg tak berapa nak bertanggungjawab and lembab progress? Adoyaii *tepuk kepala kuat-kuat*







Esok kena buat medical check up. Ni da masuk kali ke-3 aku buat medical checkup. Seriously I hate medical checkup. Sebab dia suh kita kencing. Geram tau. Suka je suh orang kencing. Ughhhh... 







Lagi satu, kena buat X-ray body. Memang benci. Lagi-lagi tang kene pakai baju seksi tu. Huishhh...







Aaahhhhhhhh. Agak stress la.







Tapi kan, hidup tanpa masalah, bukanlah hidup namanya. As a human, you need to move on. Just keep moving forward. Kalau tak mampu terbang, berlari. Tak mampu lari, berjalan. Tak mampu jalan? Senang, merangkak pun boleyhhh. Asalkan kita bergerak dan melakukan sesuatu yang positif walau seinci langkah tu diambil.






Quoting from my friend, redahh je lah. Suka tau ayat ni. Simple yet meaningful. Redah means you just keep moving with the flow knowing that there is no absolute guarantee of what is the future ahead of you. Yup, you are right. Nobody is certain about the future. Everybody is feeling insecure of the future. So take a hold of yourself and grab today's opportunity to make a better tomorrow. Your doing today makes the you tomorrow. Have that in mind.






Fear is something you can control. Don't let it take over you. Smile, and have faith in Allah. His plan, His works. Just gotta go along with the plan bebeh... Tenangkan hati, ikhlaskan diri. In sha Allah, Ar-Rahman memberkati.... 







1 comment:

erma sgt comel said...

I really love this post. =)


btw, mung dah tiga kali buat xray ke? bahaya la terdedah byk sgt pada xray.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers